Tunsul este un bine pentru oi Incercarile sunt o binecuvantare pentru noi Ganditi-va, apoi, ca tunsul este un bine pentru oaie. Inainte de a incepe tunsul, lana este lunga si invechita. Fiecare tufis si maracine smulge cate un fir din ea. Oaia ti se pare ca poarta o haina zdrentoasa. i apoi, daca i []Tunsul este un bine pentru oiIncercarile sunt o binecuvantare pentru noi Ganditi-va, apoi, ca tunsul este un bine pentru oaie. Inainte de a incepe tunsul, lana este lunga si invechita. Fiecare tufis si maracine smulge cate un fir din ea. Oaia ti se pare ca poarta o haina zdrentoasa. i apoi, daca i s-ar lasa lana, n-ar fi in stare sa suporte arsita verii. Ar fi peste masura de impovarata cu imbracamintea si, desigur, ar tanji si s-ar imbolnavi, asa cum am pati si noi daca in toiul verii am purta cojoacele iernii.

Asa e, fratilor, si cu noi. Cand Domnul ne tunde, nu ne place aceasta operatie, cum nu le place nici oilor. Insa aceasta operatie este spre slava Lui si spre binele si fericirea noastra.

Sunt multe lucruri pe care noi le-am pastra, dar pastrarea lor nu ne-ar fi spre binecuvantare, ci spre blestem. Mana care a cazut din cer a fost numai atata timp buna, cat timp Cuvantul lui Dumnezeu a binecuvantat-o. Insa cand binecuvantarea a incetat, a facut viermi si miros.

Multi oameni si-ar pastra bunurile pana cand ele s-ar strica cu totul, insa Dumnezeu nu voieste aceasta.

Pana la un timp a fost pentru tine o binecuvantare sa fii bogat; insa mai departe ar fi fost o pierzare si de aceea ti-a luat Domnul bogatia pamanteasca.

Pana la un timp, copilul tau a fost pentru tine o fericire. Dar nu peste mult timp ar fi devenit un stricat, de aceea s-a imbolnavit si a murit.

Parintele Iosif Trifa, din Ca o oaie fara glas (Isaia 53, 7)