dupa II Samuel 23, 1 Pasare maiastra, care ne-ai cantatsi la umbra Crucii ne-ai ingenuncheat,astazi in durere plangi si te framanti,astupat ti-e glasul si nu poti sa canti. Dintr-un loc te-alunga si in altul zboricu durerea-n suflet pentru puisori,cand te-opresti o clipa sa nu canti cu har,vin indata corbii si te-alunga iar. Cuibul [] dupa II Samuel 23, 1 Pasare maiastra, care ne-ai cantatsi la umbra Crucii ne-ai ingenuncheat,astazi in durere plangi si te framanti,astupat ti-e glasul si nu poti sa canti.

Dintr-un loc te-alunga si in altul zboricu durerea-n suflet pentru puisori,cand te-opresti o clipa sa nu canti cu har,vin indata corbii si te-alunga iar.

Cuibul tau ti-l sparse, puii plang saracisi nu poti sa-i mangai, trebuie sa tacica sa nu se-auda glasul tau duiosdespre Jertfa Crucii Domnului Hristos.

Astazi stai tacuta si suspini amar,graiul si cantarea ti-s oprite iar,muntii de prigoana si-ale urii vaite despart departe de copii tai. apte rani ce poarta slabul tau trupsornu te dor atata cat durerea lorcand suspini in taina plans nemangaiat,dintr-un loc in altul pururi alungat.

Pasare maiastra, nu mai suspina,va trece furtuna, se va-nsenina,rasari-va iarasi, mai stralucitor,Iisus, Cel ce vesnic e Biruitor.

Atunci glasul nostru va nalta mai sus,dupa tine, slava scumpului Iisus,langa El odata ne vom bucura,Pasare Maiastra, nu mai suspina.

TRAIAN DORZ din Cantari Luptatoare , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014