Ei i-au mai pus urm toarea intrebare: Atunci de ce botezi, daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul? A fi un trimes adevarat al Domnului, este un lucru mare si de mare raspundere.

Nu oricine care spune el insusi ca este trimis al Domnului, este si cu adevarat trimis! Ba tocmai acela care prea tot spune []Ei i-au mai pus urm toarea intrebare: Atunci de ce botezi, daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul? A fi un trimes adevarat al Domnului, este un lucru mare si de mare raspundere.

Nu oricine care spune el insusi ca este trimis al Domnului, este si cu adevarat trimis! Ba tocmai acela care prea tot spune despre sine acest lucru, mai degraba nu este.

Trimes al Domnului este acela care prin fapta sa si prin toata trairea sa, dovedeste acest lucru. Care are nu numai trairea vietii, ci si harul alegerii acestei ispravnicii (1 Cor. 4, 1-2).

Nu este numai slujitor al lui Hristos, ci este si ispravnic al Tainelor lui Dumnezeu.

Daca si le implineste cu credinciosie pe amandoua acest chemari, el este vrednic de toata pretuirea si supunerea. Si poti sa-i fii ascultator si urmas, caci te va duce pe urma lui Hristos (Filip. 3, 17; 1 Petru 5, 1-5).

Daca cineva nu traieste si nu lucreaza dupa porunca Domnului si totusi pretinde sau ocupa un astfel de loc, vai de el (1 Cor. 9, 16-17).

Mai bine, daca nu se poate stapani si nu poate trai asa cum...