Va veni-n curand si ziuadespartirii, nu uita,nu-ti lega prea strans, in lume,de nimic inima ta! Ca sa nu plangi vesnic,greu si dureros,inima ti-o leaganumai de Hristos. Va veni-n curand un altulsa-ti ia locul care-l ai,nu te-nchipui stapanulscaunului pe care stai! Va veni-n curand rasplatapentru fapta fiecui,tine seama de urmareagandului pe care-l spui! Va veni-n curand []Va veni-n curand si ziuadespartirii, nu uita,nu-ti lega prea strans, in lume,de nimic inima ta!Ca sa nu plangi vesnic,greu si dureros,inima ti-o leaganumai de Hristos.

Va veni-n curand un altulsa-ti ia locul care-l ai,nu te-nchipui stapanulscaunului pe care stai!Va veni-n curand rasplatapentru fapta fiecui,tine seama de urmareagandului pe care-l spui!Va veni-n curand ruinacasei care ti-o zidesti,nu uita de locuintacare-o ai cand nu mai esti!Va veni-n curand trezirealang-o Poarta dintr-un vis,fericit vei fi aflandu-tiCerul asteptand deschis.

Va veni-n curand si clipaintalnirii cu Hristos, fericit vei fi vazandu-Lca te-asteapta bucuros!TRAIAN DORZ din Cantari Nemuritoare , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014