1. Fii rabdator in clipele nenorocirii si ale loviturilor. Fii rabdator in ceasul cel greu al despartirii si al nedreptatii. Alunga atunci gandurile deznadajduite si negre care vin sa te impinga in prapastia hotararilor nefericite. Amana razbunarea, amana hotararea grozava si grea. Amana lovirea si jignirea, injuratura si revansa. Amana-le pe toate acestea pana peste []1. Fii rabdator in clipele nenorocirii si ale loviturilor.

Fii rabdator in ceasul cel greu al despartirii si al nedreptatii.

Alunga atunci gandurile deznadajduite si negre care vin sa te impinga in prapastia hotararilor nefericite.

Amana razbunarea,amana hotararea grozava si grea.

Amana lovirea si jignirea, injuratura si revansa.

Amana-le pe toate acestea pana peste alta clipa, pe cand gandurile negre nu vor avea atata putere,pana cand va reveni iarasi echilibrul in mintea ta.2. Ce fericit vei fi apoi, dupa ce va fi trecut clipa cea rea, cand te vei vedea scapat de ceea ce era sa faci!Primejdia trecuta te va cutremura incasi iti va face rugaciunea plina de nemarginita recunostinta fata de Domnul Iisus Hristos, Care te-a salvat.3. Cantarea este de obicei izbucnirea fericita a unui suflet vesel,este izbucnirea unei veselii de care sufletul cuiva este prea plin,este strigatul unei bucurii pe care sufletul nu si-o mai poate stapani in tacere,sau al unei iubiri care cauta cea mai frumoasa, cea mai dulce si cea mai placuta forma in care sa se imbracecand se indreapta spre ceea ce iubeste.4. In urma implinirii unei mari dorinte, ce fericita este cantarea!In ceasul ascultarii unei fierbinti rugaciuni, nimic nu descarca mai mult povara multumirii decat ea.

In clipa izbavirii dintr-o grea primejdiesau dupa trecerea unei prea indelungate si prea grele asupriri, cantarea este cea mai mare nevoie a sufletului.5. Nu exista o mai fericita...