In Sfanta Evanghelie de la Sfantul Evanghelist Matei, cap 12, vers. 33, in discutia Sa cu fariseii, printre altele Domnul le-a spus: Ori faceti pomul bun si rodul lui bun, ori faceti pomul rau si rodul lui rau. Caci pomul se cunoaste dupa rodul lui. Iubitii nostri frati si surori! In cateva cuvinte, am vrea []In Sfanta Evanghelie de la Sfantul Evanghelist Matei, cap 12, vers. 33, in discutia Sa cu fariseii, printre altele Domnul le-a spus: Ori faceti pomul bun si rodul lui bun, ori faceti pomul rau si rodul lui rau. Caci pomul se cunoaste dupa rodul lui.

Iubitii nostri frati si surori! In cateva cuvinte, am vrea sa scoatem in evidenta niste adevaruri ce ne stau la indemana in subsolul Sfintei Scripturi, ca niste comori ascunse cu privire la invatatura sanatoasa de care trebuie sa tinem ca la lumina ochilor. Iata, in definitiv, ce trebuie sa aflam din cuvintele Domnului.

Legea Veche, cu toate oranduirile ei, era infatisata ca un pom. Invatatura Legii era seva acestui pom. Toti dreptii si proorocii sunt rodul acestui pom. Iar rodul cel desavarsit al acestui pom, despre care au vorbit toti proorocii, era Domnul Iisus Hristos. Fariseii se aratau foarte activi in apararea pomului, adica a Legii Vechi, dar nu pretuiau rodul acestei Legi. In cazul acesta, Domnul Iisus voia sa-i ajute sa inteleaga ca El era Rodul desavarsit pe Care ei Il dispretuiau. De aceea le si spune: Daca dispretuiti rodul, fara indoiala se intelege ca dispretuiti si pomul, pentru ca este demonic de a separa rodul de pom, adica de a iubi pomul si a dispretui rodul. Prin aceasta, se descopereau ei insisi ca nu pretuiau nici pomul si nici rodul. De aceea, Domnul Iisus adeseori ii numea fatarnici.

Acum trecem la intelegerea celui de-al doilea pom pe care il avem in mijlocul nostru. Deci rodul pomului, care este Domnul Iisus, a fost...