1. Zadarnice au fost toate prigoanele impotriva Bisericii si a Bibliei, toate rugurile si toate torturile, toate interzicerile si urmaririle, toate combaterile si diversiunile organizate impotriva invataturii si a Numelui lui Iisus Hristos. Dupa fiecare val al acestora, puterea innoitoare si vie a lui Dumnezeu a facut ca Adevarul si Credinta Lui sa iasa mai []1. Zadarnice au fost toate prigoanele impotriva Bisericii si a Bibliei,toate rugurile si toate torturile,toate interzicerile si urmaririle,toate combaterile si diversiunile organizate impotriva invataturii si a Numelui lui Iisus Hristos.

Dupa fiecare val al acestora, puterea innoitoare si vie a lui Dumnezeu a facut ca Adevarul si Credinta Lui sa iasa mai puternice si mai curate din ele.

El Insusi, Care locuieste in Ceruri, are grija de aceasta. i El va veghea totdeauna cu grija asupra Bisericii si a Bibliei Salesi asupra tuturor vrajmasilor acestora.2. Dumnezeu vede bine tot ce se organizeaza in contra Lui si a alor Lui. tie bine de toate consfatuirile vrajmase si de toate hotararile puse la cale in aceste consfatuiri.

El ingaduie ca multe din aceste hotarari sa ajunga la o parte din realizare, dar numai atata cat este in folosul duhovnicesc si vesnic al credinciosilor Sai sau al Lucrarii Sale,ca sa se implineasca tot ce a fost spus mai dinainte de prestiinta lui Dumnezeu.3. Niciodata Dumnezeu nu va ingadui ca vrajmasul sa-si realizeze nimic mai mult din planurile lui, peste marginea randuita de El.

Indata ce vrajmasul a ajuns aceasta limita, Dumnezeu, cu usurinta, va spulbera tot ce s-a uneltit impotriva Lui.

Iar rezultatul va fi tocmai contrariul celor planuite de cel rau,caci una din pedepsele date diavolului este tocmai aceea de a vedea renascand tot mai frumos ceea ce el credea ca a nimicit. i inaltandu-se mereu si mai puternic ceea ce el luptase sa darame.4. Sa nu va temeti niciodata voi, cei care credeti in Numele Dumnezeului Celui Viu,si voi, cei care nadajduiti in Numele Hristosului Sau,si voi, cei care luptati in Oastea Domnului Iisus, Biruitorul cel Vesnic, caci oricat de lunga si de grea ar fi apasarea si lupta voastra, Iisus, Cel care este Viu si Biruitor in vecii vecilor, vegheaza si le va pune capat stralucit pentru voi.

Nu va temeti!5. Credinciosi ai Domnului Iisus, oricat de greu si de lung ar fi chinul vostru, sa nu va temeti,caci Cel care locuieste in Ceruri va vedea si de voi si va vedea si de chinuitorii vostri.

In Mana Lui este si puterea lor dar si puterea voastra!Iar grija Lui pentru voi nu va ingadui sa vi se intample decat atata cat va este necesar spre bine.

Chiar daca atunci, din pricina necazului vostru, voi nu puteti nici intrezari aceasta.6. Vrajmasii lui Dumnezeu isi vor primi la timp si raspunsul si plata pentru faptele lor.

Autoritatea si Numele lui Hristos vor iesi mai stralucitoare din toate confruntarile cu vrajmasii Lui.

Iar credinciosii Sai vor invata din fiecare incercare sa se bucure cu teama sfanta, incredintati prin chiar experienta aceasta nu numai de dreptatea sfanta si desavarsita a Infricosatului Dumnezeu Rasplatitor,dar si de seriozitatea si curatia in care trebuie sa umble acela care paseste pe un teren sfant in toate zilele sale.

Focul nu cruta gunoaiele nici chiar cand acestea sunt in locul sfantBa chiar cu atat mai mult nu le cruta pe acelea care sunt acolo!7. Viata credinciosului se aseamana atat de mult cu viata credintei!Istoria vietii fiecarui credincios se aseamana atat de mult cu istoria Bisericii!Facand parte din trupul duhovnicesc al lui Hristos ca un madular viu, credinciosul adevarat are parte de aceeasi soarta ca si intregul Trup al lui Hristos Iisus Biserica Sa.8. Trupul lui Hristos, Biserica, are parte de aceeasi soarta pe pamant de care a avut parte Capul sau, Hristos.

Incepand cu Irod si sfarsind cu Pilat ce multi au fost pe pamant vrajmasii Mantuitorului nostru!Incepand din primele zile ale crestinismului si pana in zilele de astazi, ce multi au fost prigonitorii Bisericii Lui!Un credincios adevarat nu poate avea pe pamantul acesta un alt drum si o alta soarta decat aceasta. i nici nu este un semn bun daca are alta!9. Mijlocul, adica partea cea mai slaba si primejduita, credinciosul trebuie sa o aiba incinsa cu Adevarul. Adica sa fie...