Imaginea de mai sus infatiseaza un moment dintr-o istorie mai lunga, pe care o puteti citi in Biblie la cartea lui Tobit. Doi batrani, Tobie si Raguel, aveau doua mari intristari: Tobie orbise si l-a trimis pe fiul sau Tobit sa-i caute leac; iar Raguel avea o fata cuprinsa de duhul necurat care ii omora []Imaginea de mai sus infatiseaza un moment dintr-o istorie mai lunga, pe care o puteti citi in Biblie la cartea lui Tobit.

Doi batrani, Tobie si Raguel, aveau doua mari intristari: Tobie orbise si l-a trimis pe fiul sau Tobit sa-i caute leac; iar Raguel avea o fata cuprinsa de duhul necurat care ii omora pe toti petitorii ei. La acest Raguel ajunge Tobie la petite. Raguel ii da fata, spunandu-i si necazul ce-l asteapta. Tanarul Tobit si mireasa lui s-au aparat si au scapat de diavolul asa: intrand in casa lor, toata noaptea s-au rugat impreuna si intr-un vas au aprins tamaie cu inima unui peste pe care-l prinsese Tobit. Noaptea, apropiindu-se diavolul si mirosind mirosul inimii, a fugit i astfel tinerii au scapat, spre marea bucurie a lor si a lui Raguel care tocmai iesise de cu noapte sa sape groapa acestui al optulea mire.

Aceasta istorie sa ne fie de invatatura si noua. Cu rugaciunea si cu inima cea aprinsa s-au aparat si au scapat cei doi tineri de diavolul. Asa sa ne aparam si noi. i, mirosind dracul mirosul inimii, a fugit, zice Biblia. Asa fuge si astazi dracul de o inima in care s-a aprins si arde dragostea si ravna pentru Evanghelia si invataturile Domnului Iisus Hristos.

Multi oameni cred ca se pot apara de diavolul cu tamaie de 2-3 lei cumparata din pravalie. Zadarnica este aceasta credinta daca, pe langa tamaia din bolta, nu aprinzi si tamaia inimii tale. Inima ta, cititorule, sa fie o tamaie bine mirositoare si imprastietoare de dragoste, de caldura crestineasca si atunci diavolul nu se va putea apropia de tine. Dupa cum lupii si alte gadine nu se apropie de foc si lumina, asa nici diavolul nu se apropie de omul in inima caruia arde focul si lumina lui Hristos. Gaseste insa diavolul usa deschisa in inimile unde s-a stins lumina lui Iisus. Multi cred ca diavolul hurduca prin case pustii, prin poduri si prin alte locuri pustii. O, ce greseala, caci diavolul nu cauta pustietatile si podurile, ci cauta inima omului. O evanghelie ne spune clar ca satana a intrat in inima lui Iuda vanzatorul (Luca 22, 3). Sa ne aparam inima impotriva satanei. Prin...