Cand te cearta cineva, sa stii ca Dumnezeu vrea sa iti spuna ceva! Dumnezeu ne vorbeste prin aproapele! Dumnezeu ne vorbeste prin necazuri! Il ascultam pe Dumnezeu ascultand inima noastra. Apoi, Dumnezeu ne vorbeste prin aproapele. Cand ne cearta cineva, sa stiti ca Dumnezeu vrea sa ne spuna ceva. Dumnezeu ne vorbeste prin necazuri. Daca []Cand te cearta cineva, sa stii ca Dumnezeu vrea sa iti spuna ceva! Dumnezeu ne vorbeste prin aproapele! Dumnezeu ne vorbeste prin necazuri!Il ascultam pe Dumnezeu ascultand inima noastra. Apoi, Dumnezeu ne vorbeste prin aproapele. Cand ne cearta cineva, sa stiti ca Dumnezeu vrea sa ne spuna ceva.

Dumnezeu ne vorbeste prin necazuri. Daca luam orice necaz ca pe un cuvant in fata lui Dumnezeu, Il auzim.

Dumnezeu ne vorbeste prin bucurii; Dumnezeu ne vorbeste prin frumusetea lumii. Dumnezeu ne vorbeste prin bunatatea mancarii, prin privirile semenilor nostri.

Dumnezeu ne vorbeste prin multe. Cum sa-L auzim? Facand fapte bune. Ca sa ne putem folosi de auzul duhovnicesc trebuie sa facem bine. Acum, oameni buni, este o prigoana impotriva binelui cum n-a fost niciodata.

Daca ati auzit alarmele de la masinile din jurul nostru, claxoanele, picamerele, muzica din masinile celor care circula, din autobuze e iadul, oameni buni, aceasta este anti-isihia, anti-linistea. Sunt oameni credinciosi care, cand vin acasa, cum intra pe usa dau drumul la radio, cum intra pe usa dau drumul la televizor. De ce? Sa nu fie liniste. De ce? Sa nu-L auzim pe Dumnezeu. De ce? Ca faptele lor erau ale intunericului si nu vreau sa iasa la suprafata.

Deci, Il auzim pe Dumnezeu facand liniste. Ne rugam si ne rugam si ne rugam, dar sa mai si tacem! Ca zice Dumnezeu: ia, uita-te la acesta ce ma striga, dar nu se opreste ca sa-i dau.

Monahia Siluana VladSursa: Mestesugul bucuriei Cum dobandim bucuria deplina, ce nimeni n-o va lua de la noi.