Creste-l pe copilul tau cum te-a crescut pe tine mama ta credincioasa: mai mult cu genunchii si cu lacrimile, decat cu paine si cu prajituri. Mai mult cu mustrarea si cu nuiaua, decat cu placinta si cu laudele. Pentru ca in felul acesta creste un copil binecuvantat: mai mult cu munca, decat cu somnul si []Creste-l pe copilul tau cum te-a crescut pe tine mama ta credincioasa: mai mult cu genunchii si cu lacrimile, decat cu paine si cu prajituri. Mai mult cu mustrarea si cu nuiaua, decat cu placinta si cu laudele. Pentru ca in felul acesta creste un copil binecuvantat: mai mult cu munca, decat cu somnul si cu lenea. Mai mult cu asprimea, cu jertfa si cu ostenelile, decat cu confortul si cu comoditatea vietii, asa cum foarte multi pacatuiesc si impotriva lui Dumnezeu, si impotriva copiilor lor astazi, scutindu-i de munca si de mustrari.

Noi am crescut desculti, noi am crescut muncind. De la sase ani, mainile mele erau batatorite si aveam bataturi si la genunchi Pentru ca asa am fost invatat. i-I multumim lui Dumnezeu pentru acele mame care ii invata pe copii in felul acesta si pentru acei parinti care ii invata asa.

Dea Domnul ca si in viitor, poporul nostru sa nu fie lipsit niciodata de parinti credinciosi, de mame, mai ales de mame. O mama buna face mai mult decat...