Sa rupi din tine si sa pui inaintea adunarii Sa pui din viata ta inaintea adunarii, ca sa-i alimentezi, cum spune Parintele Iosif intr-o istorioara despre pasarea aceea care isi hraneste puii cu sangele ei. Rupe din pieptul ei si isi hraneste puisorii. Asa au fost inaintasii nostri, asa sunt cei care poarta pe inima []Sa rupi din tine si sa pui inaintea adunarii Sa pui din viata ta inaintea adunarii, ca sa-i alimentezi, cum spune Parintele Iosif intr-o istorioara despre pasarea aceea care isi hraneste puii cu sangele ei. Rupe din pieptul ei si isi hraneste puisorii.

Asa au fost inaintasii nostri, asa sunt cei care poarta pe inima raspunderea acestei Lucrari. Nu-i pretuiti astazi Dar ii veti pretui ca maine si poate ca va fi prea tarziu. Nu ti-ai pretuit parintele pe care l-ai avut. Langa mormantul lui degeaba vei mai plange, ca parintele tau nu-ti mai poate raspunde si nu-ti va mai raspunde, nu-ti va mai spune ce sa faci. Dar prin Duhul, iti va raspunde de dincolo de mormant, ca el pentru tine a fost un mare binefacator; si, daca vei vrea, ai sa intelegi Cuvantul lui Dumnezeu Cum spune si Parintele Iosif: Eu vad de dincolo de mormant ca Lucrarea traieste si biruieste. Veniti la mormantul meu cu flori, cu cantari si cu Cuvantul lui Dumnezeu. Veniti la adunari, fratilor, plini de dor si de putere, si de dorinte arzatoare ca sa-L aflati pe Hristos.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne sfinteasca pe fiecare in parte, ca sa avem pe inima Lucrarea lui Dumnezeu. Sa n-o avem numai pe buze, nici numai in cap, ci sa avem pe inima Lucrarea lui Dumnezeu. i sa-i avem pe fratii nostri din Lucrarea lui Dumnezeu. titi voi, unii din cei ce ati fost cercetati acum de curand, ca n-am avut de gand sa va punem pe inima nimic altceva decat Lucrarea lui DumnezeuUnitate! Unitate si unitate desavarsita! Sa avem toti acelasi gand, aceleasi simtaminte si aceeasi lucrare, ca nu se pot intelege altfel cuvintele: sa avem pe Duhul Sfant . Ca e un singur Duh; si atunci cum sunt atatea pareri deosebite? Nu se poate concepe lucrul acesta. i sa stiti inca un lucru, fratilor. Fratia voastra si noi am fost chemati la Hristos sub o alta forma. Insa unii au venit in Lucrare si cauta scaune moi, scaunele moi Dar scaunele moi nu se dau in adunare. In adunare Domnul da cruce, nu scaune moi.

Cel ce vrea sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze! Hristos nu da titluri, nici scaune moi. Hristos ne da crucea, s-o purtam pe urmele Lui. O, voi, care ati cautat mereu scaune si titluri, si intaietate in Lucrare, nu mai cautati in Lucrarea aceasta asa ceva. Caci lucrurile acestea nu le poti gasi aici. Noi nu avem asa ceva. Va veti izbi de un zid puternic Hristos Care ca maine va va scoate din Lucrarea Lui. Cum i-a spus Sfantul Apostol Pavel lui Timotei: Timoteie, pastreaza credinta si cugetul curat pe care unii l-au pierdut si au cazut de la credinta....