Efeseni 4, 7-13 Iar fiecaruia dintre noi i s-a dat harul dupa masura darului lui Hristos (Ef 4, 7). Pana vom ajunge toti la unitatea credintei si a cunoasterii Fiului lui Dumnezeu, la starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos (Ef 4, 13). Sfantul Apostol Pavel a primit misiunea de a predica iconomia []Efeseni 4, 7-13 Iar fiecaruia dintre noi i s-a dat harul dupa masura darului lui Hristos (Ef 4, 7). Pana vom ajunge toti la unitatea credintei si a cunoasterii Fiului lui Dumnezeu, la starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos (Ef 4, 13). Sfantul Apostol Pavel a primit misiunea de a predica iconomia mantuirii tuturor neamurilor si isi dorea ca efesenii sa se faca partasi imparatiei lui Dumnezeu. Efesenilor, care erau pana atunci pagani si traiau in pacate, prin harul lui Dumnezeu li se ofera mantuirea in mod gratuit, care misca sufletele si, prin credinta, li se da posibilitatea sa devina oameni noi.

La fel si noua, celor care auzim cuvantul, ni s-a oferit si ni se ofera in mod gratuit mantuirea, dar noi refuzam, spunand de multe ori ca mai este timp, ca sunt tanar, ca sunt ocupat, ca am familie, ca mai sunt alte lucruri de facut pe parcursul vietii noastre. Chiar in aceasta Duminica avem Evanghelia despre inceputul propovaduirii Mantuitorului: Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor! Cat de aproape suntem astazi de venirea Imparatiei cerurilor si totusi nu ne trezim Trec zilele si anii si ne trezim ca indata ajungem in fata Dreptului Judecator.

Fiecare dintre noi are o chemare deosebita in Biserica, cu darurile primite de la Dumnezeu prin harul Sau. i El a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori (Ef 4, 11).

Toti cei din Biserica trebuie sa zideasca si sa alcatuiasca trupul cel tainic al Bisericii, al carei cap este Hristos. Unitatea credintei sa-i aduca la cunostinta deplina a Fiului...