14. Puterile Domnului, ingerii Sai, sunt unele din mijloacele Domnului de a ajuta si de a instiinta, de a salva si de a pedepsi sau a ucide Acesti slujitori ai Domnului ii insotesc mereu pe oameni, de la nasterea lor pana la moarte (Mt 18, 10), implinind hotararile lui Dumnezeu in viata lor de pe []14. Puterile Domnului, ingerii Sai, sunt unele din mijloacele Domnului de a ajuta si de a instiinta,de a salva si de a pedepsi sau a ucideAcesti slujitori ai Domnului ii insotesc mereu pe oameni, de la nasterea lor pana la moarte (Mt 18, 10),implinind hotararile lui Dumnezeu in viata lor de pe pamant, fie de salvare, fie de pedepsire.15. Nebanuite puteri si fiinte ceresti trimise de Dum nezeu insotesc pasii nostri, ai fiecaruia, in orice loc,in orice clipasi in orice cale.

Ochii lor vad,urechile lor audsi mainile lor inseamna tot ce facem.16. Dar cei care fac raul trebuie sa se teama per manent,caci daca sabia slujitorilor pamantesti ii loveste ne crutator pe cei potrivnici stapanului lor vazut, cu cat mai necrutator va fi lovit acela care calca poruncile Celui Nevazut (Rom 13, 3-4; Evr 12, 25)!17. Credinciosule al lui Hristos, tine bine minte: ingerii lui Dumnezeu te insotesc si pe tine in orice cale mergi,ca sa te ocroteasca,si sa te apere,si sa te ajute.

Ia bine seama pe ce cai mergi si ce lucruri faci.

Fa totul in asa fel, ca niciodata sfintii ingeri sa nu fie siliti sa-si intoarca fata cu durere sau cu rusine de la faptele tale sau de la cuvintele tale.

Cununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006