In foarte multe locuri, in Sfanta Scriptura, gasim pe Dumnezeu si lucrarile facute de El prin puterea focului. Dumnezeu Insusi ne spune, prin Cuvantul Sau, ca El este un foc mistuitor. Duhul Sfant, cand a venit pentru intemeierea Bisericii, a venit sub forma unor limbi ca de foc. Cand Dumnezeu conducea poporul Sau, noaptea, prin []In foarte multe locuri, in Sfanta Scriptura, gasim pe Dumnezeu si lucrarile facute de El prin puterea focului. Dumnezeu Insusi ne spune, prin Cuvantul Sau, ca El este un foc mistuitor. Duhul Sfant, cand a venit pentru intemeierea Bisericii, a venit sub forma unor limbi ca de foc. Cand Dumnezeu conducea poporul Sau, noaptea, prin pustie, ii conducea dintr-un stalp de foc. Cand statea de vorba cu profetul Moise era intr-un rug aprins in flacari. Poruncile legii le-a scris cu fulgere de foc. Tot cuvantul Sfintelor Scripturi este scris cu foc.

Mantuitorul a zis: Am un foc si cat de mult as vrea ca sa fie aprins i transformarea painii si vinului in Trupul si Sangele Mantuitorului se face tot prin puterea focului. Daca Dumnezeu pe toate le face prin puterea focului Sau, oare s-ar putea ca cineva care se apropie de Dumnezeu sa nu simta caldura si puterea focului Acestuia? Cand El le vorbea celor doi ucenici, Luca si Cleopa, pe drumul spre Emaus, talmacindu-le Scripturile cu privire la Patimile si Invierea Sa, lor le ardeau inimile. Cand L-au descoperit la frangerea painii, ei au zis: pentru aceea ne ardeau noua inimile cand ne vorbea El, pentru ca El era Iisus.

Le ardea inima. De ce inima? Pentru ca Dumnezeu lucreaza la inima, cu inima. El a zis: Fiule, da-mi inima ta! Toate celelalte madulare se misca prin lucrarea inimii; ea le da putere, energie, miscare tuturor. Focul despre care a zis Mantuitorul ca ar vrea atat de mult sa fie aprins era pentru inimile oamenilor. Cei doi ucenici nu au simtit ca le ard ochii, urechile, stomacul sau alt madular, ci inima. Cel care nu vine la Domnul Iisus cu toata inima lui, cine nu-si deschide toata inima la auzirea Cuvantului Sau, degeaba isi deschide ochii sau...