I Corinteni 1, 10-17 10. Va indemn, fratilor, pentru Numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa aveti toti acelasi fel de vorbire, sa n-aveti dezbinari intre voi, ci sa fiti uniti in chip desavarsit intr-un gand si o simtire. Versetul 10 Pentru Numele Domnului nostru Iisus Hristos Vin cateodata peste adunarea lui Dumnezeu asa niste furtuni []I Corinteni 1, 10-17 10. Va indemn, fratilor, pentru Numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa aveti toti acelasi fel de vorbire, sa n-aveti dezbinari intre voi, ci sa fiti uniti in chip desavarsit intr-un gand si o simtire.

Versetul 10Pentru Numele Domnului nostru Iisus Hristos Vin cateodata peste adunarea lui Dumnezeu asa niste furtuni satanice si asa niste cerneri ispititoare, incat parca nu mai sunt nici doua minti care sa gandeasca la fel, nici doua inimi care sa simta la fel, nici doua guri care sa vorbeasca la fel.

Atunci, fiecare vorbeste in felul lui, crede in felul lui si umbla in felul lui. Nimeni nu mai asculta de nimeni. Nimanui nu-i mai pasa de nimic. Nici unul nu mai tine seama de nici o randuiala, de nici o datorie, de nici o frica.

Atunci Cuvantul si Adevarul lui Dumnezeu sunt sucite si rasucite fara nici o teama, fratii sunt dispretuiti fara nici o rusine, dragostea e calcata fara nici o mila, Hristos este nesocotit fara nici o grija, iar diavolul secera fara nici o piedica.

O, ce vremuri de cumplita zapaceala sunt acestea si ce intuneric grozav se lasa in astfel de zile peste Lucrarea si adunarea lui Hristos!Ce joc isi bate atunci Satana de tot ce este al lui Dumnezeu! i ce urata dovada dau in fata lumii si a necredinciosilor despre credinta Domnului nostru Iisus Hristos toti acei care pana atunci s-au laudat peste tot ca sunt lumina lumii si sarea pamantuluiO astfel de vreme peste adunarea credinciosilor Domnului este o grozava cernere a diavolului. Este o intunecare a mintii tuturor. Este o prabusire in starea cea mai rea. i totdeauna o astfel de stare este provocata de cate unul sau mai multi care n-au vegheat si prin care a venit un pacat sau mai multe in mijlocul adunarii Domnului.

De obicei, vine un pacat trupesc, ca in adunarea din Corint, pacatul despre care spune Sfantul Apostol in inceputul capitolului 5.

Dar, dupa acela, au mai venit si altele asemenea aceluia, cum se spune si in capitolul 3, versetul 3: zavistii, certuri si dezbinari Apoi, ingamfare, laudarosenie, neascultareDe fapt, totdeauna, la temelia dezbinarilor nu sunt versetele biblice sau fratii lucratori ai Domnului. Ci, la temelia tuturor dezbinarilor si certurilor de partide din Biserica Domnului, este numai pacatul.

Pacatul strica cugetul de la curatia dragostei fata de Hristos iar cugetul stricat rastalmaceste Cuvantul lui Dumnezeu si face dezbinari, din pricina ca nu mai vede si nu mai intelege limpede, fiind ochii lui orbiti de pacat.

Atunci cel care vede pacatul il mustra, iar cel ce il face si-l apara. i unul, si altul spun fratelui mai mare, iar acela trebuie sa ia o atitudine ori pentru unul, ori pentru altul.

Cel invinuit isi cauta nu pocainta, ci sprijinitori si se duce de spune altui frate lucrator, ducand vorbele de la unul despre altul i, astfel, se creeaza partidele, apoi zavistiile, apoi dezbinarile, ura si nimicirea.

Daca nu intervine harul lui Dumnezeu care, ori printr-o mijlocire puternica a unui apostol plin de Duhul Sfant ii scutura, ii cutremura, ii trezeste si ii intoarce inapoi, prin pocainta, la starea sanatoasa de la...