din vorbirea fratelui Ioan Opris de la nunta de la Piatra oimului 9 martie 1977 Pun pe inima fratilor dragi si scumpi, vestitori ai Evangheliei, un cuvant pe care-l aratam adineaori la un frate. i vi-l citesc, ca nu puteti imediat scoate toti Biblia din buzunar sau Noul Testament sau poate unii nu l-ati []din vorbirea fratelui Ioan Opris de la nunta de la Piatra oimului 9 martie 1977Pun pe inima fratilor dragi si scumpi, vestitori ai Evangheliei, un cuvant pe care-l aratam adineaori la un frate. i vi-l citesc, ca nu puteti imediat scoate toti Biblia din buzunar sau Noul Testament sau poate unii nu l-ati luat de acasa, zicand ca aici cantati si aici au altii Deschidem la [Evanghelia dupa Luca], la capitolul 14 si un singur verset vreau sa citesc, pentru fratii lucratori. Mai ales pentru fratii lucratori. i, daca am spus lucrul acesta, sa stiti ca am spus de la mine. Domnul nu zice ca-i numai pentru fratii lucratori cuvantul acesta, ci ca e pentru toata suflarea. i zice in capitolul 14 cu versetul 33 asa: Tot asa, oricine dintre voi care nu se leapada de tot ce are nu poate sa fie ucenicul Meu .

Am zis catre un frate: Vino, frate, sa mergem la Moldova la nunta. Sotia mea se tine de capul meu ca avem parastas chiar acum duminica, dupa mama, fie iertata, dupa mama dansei, si nu pot sa vin.

Il rog pe alt frate. Cel putin sase frati m-au rugat, cand plec in Moldova, sa-i iau si pe ei. i acum nu gasesc unul! Dar cum? Vin, Doamne! Fac si eu! Sunt gata! Dar cand i-a poftit si le-a facut ultima invitatie sa vina, cel dintai a spus: Mi-am cumparat ogor. Rog sa fiu iertat, dar nu pot sa vin . Celalalt si-a cumparat boi. Celalalt: M-am casatorit .

Fratilor dragi! Daca suntem legati de lucrurile acestea poate va zice cineva: Versetul acesta e prea de tot , cum au zis cei saptezeci de ucenici. i apoi Domnul Iisus, cand le spunea ca El e Painea vietii care S-a pogorat din cer si asa mai departe, au spus: Cuvintele acestea sunt prea de tot . i atunci ei L-au parasit pe Domnul Iisus. i Domnul Se adreseaza celorlalti, celor doisprezece: Dar voi nu va...