Fratilor dragi, ce sunt sufletele pe care Domnul le aduce in adunarile noastre? Sunt margaritare si bogatii de mare pret. Daca un suflet in fata Domnului e mai de pret decat toata lumea, eu va intreb, fratilor: Cat valoreaza adunarea aceasta cu atatea suflete? Daca un suflet e mai de pret decat toata lumea, atunci []Fratilor dragi, ce sunt sufletele pe care Domnul le aduce in adunarile noastre? Sunt margaritare si bogatii de mare pret. Daca un suflet in fata Domnului e mai de pret decat toata lumea, eu va intreb, fratilor: Cat valoreaza adunarea aceasta cu atatea suflete? Daca un suflet e mai de pret decat toata lumea, atunci cat valoreaza sutele de suflete care se gasesc aici, in fata Domnului? i tu, fratele meu care n-ai pe Hristos in tine, dar fie de ochii lumii, fie din slava desarta te ridici sa vorbesti fratilor fara simt de raspundere, vei raspunde in fata lui Dumnezeu de invatatura pe care o dai Nu te sinchisesti ca n-ai o invatatura sanatoasa sau n-ai pe Hristos in tine. Sau nu Duhul lui Dumnezeu vorbeste in tine, ci vorbesti ca asa ai cititPe mine m-au durut unele vorbiri de aseara ale fratilor Sa stiti ca m-au durut, pentru ca fratii nu citesc cat trebuie din Cuvantul lui Dumnezeu; fratii nu se hranesc din plin din Cuvantul lui Dumnezeu. ineti minte: Cine va bea din apa aceasta, din el vor curge rauri de Apa Vie . Mai multa bogatie, fratilor. Mai multa bogatie in cuvant. Mai multa bogatie duhovniceasca se cere, ca nu suntem de ieri in aceasta Lucrare. Au trecut poate pentru unii zeci de ani de cand suntem in Lucrare si sa nu ne batem cu pumnii in piept ca eu sunt cineva, ca am atata vechime in Lucrare . Asta nu conteaza in fata Domnului, fratilor. Conteaza cat ai din Dumnezeu in tine. Cat ai golit din tine, atata ai facut loc si ai primit din Dumnezeu. Daca n-ai golit din tine, din firea ta pamanteasca, din mania ta, din ambitia ta, din rautatea ta n-ai primit din Hristos nimica. i-n zadar apari in adunare si marturisesti Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca te convingi singur ca aceasta n-are nici o putere. Nu poti sa cresti suflete. Nu poti tine aprins un foc. Nu poti vedea rodul ostenelilor tale, nu poti vedea maine sufletele pe care Dumnezeu ti le-a dat in Lucrare, cum ati auzit citindu-se: Nimeni nu vine la Mine daca nu-l atrage Tatal .

Sunteti convinsi toti ca aceste suflete sunt chemate de Tatal? Sunteti convinsi ca sufletele din adunarile fratiilor voastre au primit chemarea din partea Domnului? Atunci ce ti se cere? Sa porti de grija acelei adunari sa fie hranita la timp. Cuvantul lui Dumnezeu sa fie din belsug propovaduit. Fratii sa vina la adunare fara intrerupere, ca avem cuvantul Sfantului Apostol Pavel care spune: Sa nu parasim adunarea, cum au unii obicei . Nu va leneviti cand e vorba de adunare; acolo Il intalniti pe Dumnezeu, acolo Il intalnim pe Hristos.

Toti citim Biblia acasa, dar niciodata n-o intelegem ca in adunare.

Toti ne rugam si acasa, dar niciodata nu-i rugaciunea asa de puternica cum la adunare. In adunare se petrece lucrarea de crestere duhovniceasca. Daca au intrebat iudeii odinioara: Ce sa facem, ca sa savarsim lucrarile lui Dumnezeu? , Mantuitorul le-a raspuns: Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este sa credeti in Acela pe care L-a trimis El! Unde auzim noi Cuvantul lui Dumnezeu, daca nu in adunare? Unde se lucreaza credinta noastra, daca nu in adunare?Din gura vorbitorului si pana la inima ta, primitoare sau straina de Dumnezeu, se poate petrece o lucrare sau nu se mai petrece nimic; depinde cum e starea ta: potrivita sau nepotrivita de a primi Cuvantul lui Dumnezeu.

I-am facut mereu atenti pe unii tineri, ca nu-i permis in adunare, fratilor, ca unii sa vorbeasca prin puterea Duhului Sfant si altii sa rada, sa glumeasca, sa bea apa, sa doarma, sa se miste dintr-o parte in alta. Nu e permis in adunarea lui Dumnezeu. Fratele care vorbeste trebuie sprijinit...