8. Cu cat va trece vremea si vom realiza pentru Hristos intr-adevar ceva, ne vom da si mai bine seama cat mai datoram inca. i, fericiti de ceea ce am primit prin aceasta, vom sacrifica si mai fericiti ceea ce n-am sacrificat, pentru marea si deplina fericire de la capat. Munca aceasta nu oboseste, ostenelile []8. Cu cat va trece vremea si vom realiza pentru Hristos intr-adevar ceva, ne vom da si mai bine seama cat mai datoram inca. i, fericiti de ceea ce am primit prin aceasta, vom sacrifica si mai fericiti ceea ce n-am sacrificat,pentru marea si deplina fericire de la capat.

Munca aceasta nu oboseste,ostenelile acestea nu frang,lupta aceasta nu epuizeaza,izbanzile acestea nu ingamfa,infrangerile acestea nu descurajeazaGreselile ne invata evitarea pacatelor,suferintele ne cruta mintea si caile,iar harul partasiei cu Hristos ne inteteste pasul, ne aprinde inima, ne fereste viata. i alergam spre mai sus, intariti mereu de un nebiruit indemn spre culmi. i, desi stim ca inta nu o vom atinge pe pamant niciodata si modelul nu-l vom putea realiza nicicand, totusi nu cadem de oboseala, ci innoim cu voiosie si fara greutate eforturile noastre spre acestea.

O, ce fericiti le vom atinge odata!9. Hristos a deschis cerul nu pentru ca El n-ar fi putut iesi sau intra prin portile lui inchise,dupa cum, a pravalit piatra de pe usa mormantului nu pentru ca El n-ar fi putut iesi din mormant fara a-l deschide. Caci El iesise din mormant inainte ca piatra sa fie pravalita.

El, Care a iesit din Sfanta Fecioara fara nimicirea fe cioriei ei,a deschis mormantul pentru ca sa poata intra acolo Maria Magdalena si sfintii Apostoli Petru si IoanCa sa poata vedea ca El nu-i acolo, toti acei care aveau nevoie sa vada atunci,pentru ca sa poata crede apoi pana la moarte.10. Iisus a deschis cerul ca sa poata intra dupa Dansul siragul nesfarsit de pacatosi mantuiti prin credinta in Cuvantul Sau si in Jertfa Sa cea scumpa si sfanta,rascumparatii iertati prin Sangele Sau cel Sfant, al caror Cap si Parga este El,Cel Dintai Inviat si Garantul invierii noastre, a tuturor.11. Masoara de mai multe ori pana croiesti o data spune un proverb.

Sa nu te pomenesti injugat la un jug nepotrivit cu un necredincios sau cu o necredincioasa,oricate ar avea si oricine ar fi fiinta aceea.

Mai bine sa mori necasatorit, decat sa-ti unesti via ta cu cineva care nu vrea sa se uneasca cu Hristos,caci o astfel de unire ar fi nefericirea ta.12. Cerceteaza bine...