Cand Adevarul ne descopera, mustrandu-ne starea noastra, pentru ca sa ne faca sa-i intelegem rostul si menirea, noi ar trebui sa spunem: Multu mesc , cum spune Sfantul Apostol Pavel, scriind: Fratilor, multumesc pentru toata partea pe care o luati in Evanghelie de atunci de cand ati auzit Cuvantul! . i Duhul si mireasa zic: Vino! . i cine []Cand Adevarul ne descopera, mustrandu-ne starea noastra, pentru ca sa ne faca sa-i intelegem rostul si menirea, noi ar trebui sa spunem: Multu mesc , cum spune Sfantul Apostol Pavel, scriind: Fratilor, multumesc pentru toata partea pe care o luati in Evanghelie de atunci de cand ati auzit Cuvantul! . i Duhul si mireasa zic: Vino! . i cine aude sa zica: Vino! . i celui ce ii este sete sa vina; cine vrea, sa ia Apa Vietii fara plata! () Cel ce adevereste aceste lucruri zice: Da, Eu vin curand . Amin! Vino, Doamne Iisuse! Fratilor, acestea sunt cuvintele care au ramas de peste veacuri. In ce masura ele au fost primite, crezute, traite?Pentru aceea, in fiecare generatie, celor care L-au iubit, L-au aflat, L au ascultat, L-au slujit si L-au urmat, El le-a descoperit Lumina, prin Duhul Lui, Care incredinteaza pe oricare vine la El de Adevarul pe care trebuie sa-L primeasca, sa-L creada si sa-L urmeze Care este Lumina si descopera in inima si in sufletul fiecaruia adevarul, adica ceea ce este cu adevarat in om.

Noi stam in fata Adevarului. Adevarul nu are nevoie nici de propte, nici de pareri, nici de aparatori, pentru ca el se apara singur.

Adevarul s-a aparat singur totdeauna, chiar si atunci cand parea ca s-a sfarsit cu El, cand statea in fata judecatorilor si, lovindu-L peste Fata, I-au spus: Care este Adevarul? Ce este Adevarul? . i El tacea si nu raspundea nimic. Atunci Adevarul era dispretuit si parasit de toti, chiar si de ai Lui. El se apara. Adevarul se apara prin El Insusi. Dar, fratilor, Adevarul nici nu cruta. Atunci cand Natan a trebuit sa spuna pe fata si cand a trebuit sa-l arate cu degetul pe David pentru pacatul lui, Adevarul n-a crutat. Atunci cand a trebuit sa-i spuna Irodiadei pe fata, Adevarul n-a crutat, pentru ca ea facea ceea ce nu trebuia El n-a crutat.

Vedeti, noi de multe ori, in cuibul nostru cald si placut, si frumos, ne complacem sa stam si sa nu fim incomodati si insarcinati cu nimic.

Cand Adevarul ne descopera, mustrandu-ne starea noastra, pentru ca sa ne faca sa-i intelegem rostul si menirea, noi ar trebui sa spunem: Multu mesc , cum spune Sfantul Apostol Pavel, scriind: Fratilor, multumesc pentru toata partea pe care o luati in Evanghelie de atunci de cand ati auzit Cuvantul! .

Partea pe care voi trebuie sa v-o faceti este care v-ati facut-o. i El sa va daruiasca putere. i ma rog ca dragostea voastra sa mearga crescand in cunostinta si in pricepere, pentru ca sa fiti paziti pana in ziua venirii Lui. Fratilor, si Duhul, si Mireasa zic: Vino! .

O, daca Duhul Cel care cauta sa ne descopere Voia, Cel care ne incredinteaza de Adevar, Cel care vrea sa ne faca partasi cu El nu ne spune nimic?Daca nu ne spune nimic, inseamna ca e si un semn de intrebare. Daca noi nu simtim impulsurile Duhului, puterea Duhului si lacrimile Duhului. Pentru ca aceasta este lucrarea lui Dumnezeu!La inceput, despre cei care au fost trimisi sa vesteasca Cuvantul lui Dumnezeu, spune in Faptele Apostolilor asa: Ei vorbeau nu de la ei, ci ceea ce le dadea Duhul sa vorbeasca , adica sa faca de cunoscut Taina, sa-L faca de cunoscut pe Iisus. Pentru ca numai in Numele Lui este descoperita mantuirea sufletelor si a vietii noastre.

Orice ti se pare, orice alt mijloc, nu ne poate face ca sa putem intelege si sa putem patrunde aceste lucruri atat de minunate. Numai cand Domnul ni le face cunoscutIn Evanghelia dupa Luca, altundeva, se...