Ne-am inselat totdeauna cand am zis: Am semanat aici ani de zile Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu se vede nici un rod. Mi-am scos sufletul sa-l ajut macar pe cineva sa se ridice si sa porneasca macar si incet pe calea Domnului, dar nu se vede nici o speranta la ni-meni. i samanta []Ne-am inselat totdeauna cand am zis: Am semanat aici ani de zile Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu se vede nici un rod. Mi-am scos sufletul sa-l ajut macar pe cineva sa se ridice si sa porneasca macar si incet pe calea Domnului, dar nu se vede nici o speranta la ni-meni. i samanta zace uneori mult timp sub brazda si se pare ca s-a pierdut. Dar nu numai ce o vezi dintr-o data iesind. Asteapta cu incredere si vei vedea si Cuvantul asa!Sa nu ne indoim de puterea de rodire a Cuvantului lui Dumnezeu. Cat de tarziu si cat de departe, orice cuvant va aduce rod.

Noi putem sa ne indoim uneori de semanator, dar niciodata sa nu ne indoim de samanta.

Nu totdeauna ai timp senin si potrivit pentru semanat; uneori bat vanturi potrivnice care te impiedica sa arunci samanta unde vrei tu si te imping sa o arunci unde pare ca n-are nici un rost. i vantul acesta vine tot de la Dumnezeu, Care stie unde este nevoie sa cada samanta mai bine decat cel ce o arunca.

Samanta nu poate incolti si creste nicaieri fara ploaie. Daca vezi ca undeva semeni mereu si nu rasare nimic, cheama ploaia. Cheama lacrimile rugaciunii tale peste samanta aruncata si peste pamantul uscat i vei vedea!Cand semeni pe langa drum, mai vezi si de pasari! Apara samanta de primejdia rapitoarelor, care se tin pe aproape de ogorul unde lucrezi. Ostenesti in zadar daca nu te uiti inapoi ori in laturi, sa sperii ciorile si corbii care pandesc ogorul tau si fura samanta ta.

Unde este loc intelenit de mult, apasa pe plugul sfant, sa scoata radacinile rele din adanc. Pacatele ascunse, obiceiurile vechi, datinile pacatoase cer munca grea pana sunt smulse. Nu le lasa, nu le cruta, nu le nesocoti, caci lastarii lor vor ineca samanta ta.

In vremi dogoritoare, mai treci pe unde ai semanat si uda samanta cazuta intre pietre. Misca bolovanii care vezi ca o impiedica si o usuca. Ingrijeste...