Urmand invatatura Mantuitorului, dupa pilda Sfintilor Apostoli, Sfintii Parinti s-au straduit sa traduca in fapta realizarea pacii in lume, indrumandu-i pe credinciosi sa traiasca in pace cu Dumnezeu, cu semenii lor si cu toti oamenii, aratandu-le binefacerile pacii si osandind razboiul cu toate nenorocirile aduse de acesta. Cuvantul pace oglindeste realitatea sublima la care aspira []Urmand invatatura Mantuitorului, dupa pilda Sfintilor Apostoli, Sfintii Parinti s-au straduit sa traduca in fapta realizarea pacii in lume, indrumandu-i pe credinciosi sa traiasca in pace cu Dumnezeu, cu semenii lor si cu toti oamenii, aratandu-le binefacerile pacii si osandind razboiul cu toate nenorocirile aduse de acesta.

Cuvantul pace oglindeste realitatea sublima la care aspira tot omul de bunacredinta al zilelor noastre. Tehnica dezvoltarii, intr-un mod uimitor, si utilizarea acesteia la producerea de armament ucigator fac din pace si dezarmare probleme esentiale.

Razboiul zilelor noastre nu va mai fi un razboi al uciderii, ci al sinuciderii. Biserica noastra stramoseasca, credincioasa invataturii celei drepte si mantuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos, propovaduieste pacea in lume, se roaga pentru pacea a toata lumea si este pentru toti cei care o doresc si vor o viata fericita, atat pentru ei insisi, cat si pentru urmasii lor. In lume nimic nu este mai bun decat pacea. Pacea, darul ceresc si de mantuire al lui Hristos, trebuie adusa din nou la inflorire, pentru ca este necesara pentru noi si folositoare. Cuvantul pace este minunat, bun, cautat cu ravna de catre toti cei care iubesc pe Domnul. Faptul ca faradelegea s-a inmultit,...