Biblia nu ne spune mai amanuntit ce fel de lume era inainte de potop. Ne spune numai atat ca se inmultisera oamenii si se stricasera foarte. Cu siguranta insa se poate spune ca inainte de potop a trait o lume foarte inaintata. Insasi corabia lui Noe cea cladita cu mare mestesug este si []Biblia nu ne spune mai amanuntit ce fel de lume era inainte de potop. Ne spune numai atat ca se inmultisera oamenii si se stricasera foarte. Cu siguranta insa se poate spune ca inainte de potop a trait o lume foarte inaintata. Insasi corabia lui Noe cea cladita cu mare mestesug este si ea o dovada despre stiinta si inaintarea oamenilor din acele vremuri. Lumea dinaintea potopului era plina de bogatie, de luxuri, de cultura si de stiinta. Dar, vai, toate acestea nu erau de nici un folos, pentru ca toate erau otravite cu otrava pacatelor si stricaciunilor sufletesti (si oare azi nu e tot asa?)Lumea dinaintea potopului va fi fost plina de stiinta si de oameni invatati, asa cum e si cea de azi. Dar stiinta si invatatii n-au dat nici o importanta lui mos Noe si predicilor lui.

Ce trecere ar fi putut avea mos Noe, un om neinvatat din popor, in lumea invatatilor? Gazetele din acele vremuri vor fi scris in batjocura despre cum s-a ivit un batran super stitios ce predica un potop. tiinta va fi ras, spunand ca un astfel de potop este o prostie ; el este contra legilor naturale . Ploile isi au legile lor naturale. i oare ce se va fi intamplat cand au inceput ploile potopului? Toata lumea culta din acele vremuri se va fi indreptat spre parerile stiintei, ale meteorologie. tiinta aceasta se va fi grabit sa explice oamenilor cauza ploilor. Gazetele vor fi fost pline de parerile specialistilor de la Meteorologie. Invatatii de acolo se vor fi infundat cu capul in carti si isi vor fi tremurat ochelarii pe nas sa explice oamenilor cauzele naturale ale ploilor (asa cum se vede in chipul de mai sus).

In toate partile vor fi rasunat telefoanele si telegramele aducatoare de vesti.

Alo, Egipt! Alo, China! ce maximum de umiditate e pe acolo?Pe aici vor fi raspuns cei intrebati ploua de 15 zile. Toate semnele arata ca acesta e maximum de umiditate. Barometrul cedeaza ploile vor inceta Dupa astfel de vorbiri si ocoseli, gazetele vor fi iesit cu stiri aducatoare de liniste: In Egipt si China apele scad meteorologia spune ca a fost o generala rupere de nori. De la Ecuator s-a abatut un curent aducator de ploi torentiale ce in curand vor inceta .

Cititorii se vor fi culcat linistiti la cap cu instiintarile oficioase ale Institutului Meteorologic. Dar ocoselile stiintei nu le-au fost de nici un folos. Apele au crescut si pe toti i-au inecat, impreuna cu cei invatati. tiinta de pe timpul potopului vedea numai ploaia, dar nu vedea mana si mania lui Dumnezeu dinauntrul ploilor. tiinta radea de potopul lui Noe. Potopul nu incapea in socotelile stiintei. El rupea legile naturale ; el apartinea credintei, iar stiinta nu prea are credinta.

Asa e si azi. tiinta se sileste sa le explice pe toate numai prin puterile ei si pe cale naturala . Intr-o carte am citit studiul unui invatat care spune despre potopul lui Noe ca a fost o revar sare a marilor , un lucru natural .

De ani de zile, viata noastra este plina de fel de fel de semne si aratari ceresti. Chiar si mersul vremii este parca o aratare cereasca. Avem ierni cu revarsari de ape si veri cu uragane, grindine, secete...