Un vestitor al Evangheliei care a scapat multe suflete de la moarte vorbi odata poporenilor sai despre textul de la Matei 20, 1-16. Acum sa va spun ceva asemanator vietii din cer si de pe pamant: Ati vazut vreodata trenul? . i, dupa ce oamenii au raspuns ca da, urma cu predica, zicand: Nu-i asa ca []Un vestitor al Evangheliei care a scapat multe suflete de la moarte vorbi odata poporenilor sai despre textul de la Matei 20, 1-16.

Acum sa va spun ceva asemanator vietii din cer si de pe pamant: Ati vazut vreodata trenul? . i, dupa ce oamenii au raspuns ca da, urma cu predica, zicand:Nu-i asa ca inainte este o locomotiva, care pune in miscare trenul? Apoi sunt va goane de clasa intai, de a doua, de a treia si de a patra? Care vrea sa calatoreasca, tre buie sa fie acolo de cu vreme, ca sa-si ia bilet si sa plece cu trenul. Un tren merge dimi neata, unul la amiaza, unul seara si unul noaptea.

Ei, bine, si mersul spre imparatia lui Dumnezeu este asa; si de acest lucru ne aduce aminte Evanghelia de astazi. Trenul pe care ni-l inchi puim merge in patria cea de sus, in imparatia lui Dum nezeu! Locomotiva care pune in miscare trenul este Man tuitorul nostru. In tren ca latoresc tot felul de oameni. In clasa intaia stau putini oa meni, caci bogatii cu greu ajung in imparatia cerului, insa tot sunt cativa. In clasa a doua sunt ceva mai multi, dar nu prea multi. In a treia sunt si mai multi. Insa in clasa a patra, unde oamenii abia stau in picioare, inghesuiti, acolo e plin de lume: saracilor este predicata Evanghelia!Biletul este credinta cea vie. i merge dimineata un tren, cel dintai. Dimineata? Cand este aceasta? Se poate spune: la Botez. Acesta e trenul de dimineata, care ne cheama pe fiecare dintre cei ve niti pe lume: Vino in impa ratia lui Dumnezeu! . Insa, cum este dimineata, cand tu inca stai in patul cald si afara e frigul diminetii, tu te gandesti: Eh, nu ma duc cu trenul acesta! M. A. V. Mai avem vreme . Merge doar un alt tren, cu care inca pot pleca. Atunci acesta fluiera si a plecat.

Asa e cu unul care vrea sa se pocaiasca in tine rete El se gandeste: Mai am vreme destula cand voi fi un biet batran. Ce vrei, sa nu-ti petreci tineretile? . i, trenul tineretii, fluiera si pleaca.

Vine al doilea tren,...