Ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci? , L-a intrebat omul din Evanghelia de duminica pe Iisus. ine poruncile , i-a raspuns Iisus si omul era gata-gata sa fie declarat mostenitor al vietii de veci, pentru ca se lauda ca pazeste toate porun cile . Dar Hristos stia ca o patima il tine legat in lanturi si []Ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci? , L-a intrebat omul din Evanghelia de duminica pe Iisus. ine poruncile , i-a raspuns Iisus si omul era gata-gata sa fie declarat mostenitor al vietii de veci, pentru ca se lauda ca pazeste toate porun cile . Dar Hristos stia ca o patima il tine legat in lanturi si aceasta patima laco mia si iubirea lui de avutii a iesit in data la iveala cand i-a zis Iisus: imparte saracilor averea ta si vino dupa Mine . Iubirea de avutii l-a intristat foarte pe bo gat si nu l-a lasat sa plece dupa Hristos. La aceasta a zis Iisus invataceilor: Ane voie vor intra bogatii in imparatia lui Dum nezeu , ca si cum ar zice: Iata, din pilda acestui om vazurati cum lacomia, iubirea si grija averilor ii impiedeca pe multi bo gati sa intre in imparatia cerului .

Sa luam aminte! Nu cumva sa cre deti ca Hristos, cu pilda Evangheliei de duminica, ar cere de la noi sa ne vindem averile si sa le dam saracilor, ca sa ne pu tem mantui. Na averea, strangerea si ca stigarea ei prin munca cinstita este o piedica pentru imparatia lui Dumnezeu, ci lacomia, care face din avere un idol pe care omul il are mai drag si mai scump decat pe Hristos si sufletul sau. Acest pacat l-a avut si acest pacat l-a pierdut si pe omul din evanghelia de duminica. Bogatia de ar curge, nu va lipiti inima de ea , zice psalmistul; iar Apostolul Pavel scrie ca nimic nu-i iertat sa ne desparta de Hristos: nici saracia, nici bogatia Dar sminteala asta-i, ca oamenii isi lipesc inima si isi pun inima in alergarile, pla cerile si ispitele averilor care ii despart si ii departa mereu de Hristos, ca pe omul din Evanghelie.

Cititorule! Te-ai intrebat si tu candva ca omul din Evanghelie: Ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci? . Daca nu te-ai intrebat, intreaba-te in fiecare zi si nu uita ca la aceasta intrebare numai un singur raspuns bun poate fi: sa te pui in slujba lui Hristos cu totul si sa-ti pui in aceasta slujba tot ce ai....