Marii oameni adevarati ai lui Dumnezeu, care au primit aceste adevaruri direct de la Dumnezeu, le-au inteles drept si le-au grait limpede. Dar dupa acesti mari oameni adevarati de la inceput, diavolul si-a adus, nu dupa multa vreme, si pe marii lui prefacuti care, bagandu-se intre oameni si Adevar, zicand ca le explica Adevarul, l-au []Marii oameni adevarati ai lui Dumnezeu, care au primit aceste adevaruri direct de la Dumnezeu, le-au inteles drept si le-au grait limpede.

Dar dupa acesti mari oameni adevarati de la inceput, diavolul si-a adus, nu dupa multa vreme, si pe marii lui prefacuti care, bagandu-se intre oameni si Adevar, zicand ca le explica Adevarul, l-au complicat si mai mult. i, spre nenorocirea lor si a omenirii, acestia, in loc de lumini, au adus umbra si in loc sa darame un zid, au ridicat sute.

Astfel, acesti stricatori ai adevarului au facut ca, astazi, oamenii care ar trebui sa se numeasca (fericit si dulce) cu un singur nume ceresc: crestini se numesc (trist si amar) cu zeci de nume lumesti: ortodocsi, catolici, protestanti, baptisti, adventisti, penticostali denumiri care, in afara, au pierdut sunetele Sfantului Nume al lui Hristos, iar inauntru, in majoritatea lor, au pierdut orice asemanare cu Duhul Lui (Rom. 8, 9).

In felul acesta, Satana i-a invrajbit intr-atata pe oameni, de nu se mai pot apropia unul de altul. i i-a facut sa se urasca in asa fel, ca umbla sa se nimiceasca plini de ura unii pe altii, tocmai in numele apararii Evangheliei si al vestirii Adevarului. Iata cat de bine a inteles acest adevar Parintele Iosif si cum atragea el atentia oamenilor despre inselaciunea diavolului:Se batjocoreau din BiblieUn lucru ciudat am vazut asta-vara intr-un sat. Intr-o stransura de oameni, doi crestini, un sectar si un alt credincios, se batjocoreau din Biblie: Voi sunteti proorocii cei mincinosi de la Matei cap. atata si vers. atata, zicea unul. Voi sunteti mormintele cele varuite de la Marcu cap. atata si vers. atata, raspundea celalalt. Tu esti orbul de la Ioan! Tu esti pomul cel uscat de la Ieremia! i asa mai departe curgeau batjocurile biblice. Rasfoiau Biblia si se batjocoreau cu Cuvantul lui Dumnezeu.

Apropiindu-ma de ei, asteptau sa ma bag si eu in discutia lor, dar eu astfel le-am raspuns: Dragii mei, daca Iisus Mantuitorul S-ar ivi in aceasta clipa aici, apoi desigur ar lua biciul in mana si v-ar carpi pe amandoi, pentru ca folositi cuvintele Lui spre a va batjocori unul pe altul. Va batjocoriti cu Cuvantul lui Dumnezeu. Acest lucru nu face parte din duhul Evangheliei Mantuitorului. Ascultand la voi, cei care nu cunosc Biblia, isi vor inchipui ca aceasta Carte Sfanta este o carte de batjocuri.

Amintesc aceasta intamplare si pentru ostasii nostri din Oastea Domnului. Sunt unii oameni, mai ales intre sectari, care stau gata numai de discutii si de certuri biblice, certuri care nu duc la nici un rezultat bun si la nici un folos sufletesc.

Sa ne ferim de aceste discutii nefolositoare, ascultand sfatul Ap. Pavel: Iar de intrebarile nebune si de sfezile cele pentru lege, te fereste, caci sunt nefolositoare si desarte.

De omul eretic, dupa una si a doua sfatuire, te fereste (Tit 3, 9-10). Adu-le aminte de aceste lucruri si roaga-i fierbinte sa se fereasca de certurile de cuvinte care nu duc la alt folos decat la pieirea celor ce le asculta. Un rob al Domnului nu trebuie sa se certe, ci sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, spre cunostinta Adevarului (II Tim. 2, 14-24). Sa ne ferim de discutiile desarte si nefolositoare. Noi, ostasii Domnului sa ne vedem de zidirea noastra cea sufleteasca si de lucrul Domnului. Prin ravna, prin apostolia si prin jertfelnicia noastra sa facem sa straluceasca si sa biruiasca in lume adevarul si dragostea Evangheliei. Lumina Satelor nr. 9, din 26 febr.1928De acest gand nobil si sfant a fost calauzit acest om al lui Dumnezeu in toata viata si in toata...