S-au dus cei rai, de parca nici n-ar fi fost candva,pe ranile taranii cresc vii si crizanteme,pe groapa mortii creste viata si, cu ea,cresc munti ce nu se pleaca si duh ce nu se teme. Intinde-ti, Pace sfanta, mai largul tau hotar,invaluind pamantul cu-a dragostei vapaie,sa piara noaptea-n soare, s-apuna plansu-n harsi om cu om []S-au dus cei rai, de parca nici n-ar fi fost candva,pe ranile taranii cresc vii si crizanteme,pe groapa mortii creste viata si, cu ea,cresc munti ce nu se pleaca si duh ce nu se teme.

Intinde-ti, Pace sfanta, mai largul tau hotar,invaluind pamantul cu-a dragostei vapaie,sa piara noaptea-n soare, s-apuna plansu-n harsi om cu om sa uite c-a fost candva bataie. i vino, Libertate, sa-ncingi tot mai senin,cu flori si cu iubire, umblarile temute,din umbrele ce pleaca si razele ce vin,Amurgul si-Aurora pe veci sa se sarute.

Pe vaile naltate si muntii aplecati,sa-ntinda Adevarul si Dragostea sosele,Cuvantul si Cantarea sa faca lumea frati,lumina sa-nvesmante pamantu-ntreg in ele.

TRAIAN DORZ din Cantari de Sus , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014