Vorbirea fratelui Sandu Munteanu la nunta de la Valani 4 iulie 1976. i azi, scumpii nostri frati, Domnul Iisus ne spune fiecaruia tot asa: Ioane, Sandule sau Maricico, coboara jos din dudul vietii tale! Destul ai trait fara Mine. Astazi vreau sa intru in familia ta, astazi vreau sa intru in casa ta, astazi []Vorbirea fratelui Sandu Munteanu la nunta de la Valani 4 iulie 1976. i azi, scumpii nostri frati, Domnul Iisus ne spune fiecaruia tot asa: Ioane, Sandule sau Maricico, coboara jos din dudul vietii tale! Destul ai trait fara Mine. Astazi vreau sa intru in familia ta, astazi vreau sa intru in casa ta, astazi vreau sa-ti daruiesc pacea Mea. Dragii nostri frati si surori, multumim din toata inima lui Dumnezeu, Bunului nostru Tata din ceruri, Care ne-a lungit firul vietii noastre si ne-a adus cu bine pana in clipa aceasta, ca iarasi sa ne putem vedea fata catre fata. Desi de la mari distante, noi, asa cum ne invata Cuvantul lui Dumnezeu, ne purtam pe bratele rugaciunii unii pe altii, ne ducem sarcinile unii altora si ne rugam Domnului sa ne ajute ca fiecare dintre noi care am avut parte de chemarea aceasta sfanta sa ajungem in Imparatia lui Dumnezeu.

Dar bucuria noastra este atat de mare, incat nu avem cuvinte sa-I multumim lui Dumnezeu in clipele acestea ca ne-a adus prilejul acesta atat de minunat, ziua aceasta pe care a pregatit-o Dumnezeu inca din vesnicii pentru inviorarea sufletelor noastre, pentru mangaierea sufletului nostru, ca sa ne hranim astfel din Cuvantul lui Dumnezeu. Mari sunt bucuriile noastre fratesti din ziua aceasta. Aceasta zi va ramane un imbold pentru lupta noastra de zi cu zi. Aceasta zi ne va aduce aminte ca trebuie sa ramanem statornici la picioarele Domnului Iisus.

Unde sunt adunati doi sau trei in Numele Meu sunt si Eu acolo , spune Domnul Iisus in Evanghelia de la Matei. Domnul Iisus priveste acum fetele fiecaruia dintre noi; El stie osteneala fiecaruia dintre noi pe care am dat-o si ca am trecut peste unele piedici, cei care ati trecut de peste munti si ati ajuns aici la fratii nostri. i in aceasta zi, Dumnezeu vrea sa ne invioreze sufletul nostru. Vrea ca in ziua aceasta sa dam la o parte orice piedica si, daca in fiinta noastra mai avem ganduri si lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu Domnul ne spune fiecaruia: Dati la o parte orice piedica si pacatul care va infasoara asa de lesne si sa-L primim pe El ca Domn si Stapan al vietii.

El si azi bate la usa inimii noastre. Nu-L lasati, dragi frati si surori, sa plece tot trist de la noi. Sa plecam de aici cu o inima noua si usurata de poverile ei.

In Evanghelia de la Luca, capitolul 19 cu versetul 1, ne spune despre Zaheu, care a alergat inaintea Domnului, caci a auzit ca trece prin cetatea Ierihonului. S-a suit intr-un dud, sa-L vada mai bine. Ce n-avea acest om? Dar dorul dupa Patria Cereasca, dorinta de a-L vedea pe Domnul au fost mai mari. Ca a lasat totul si a alergat inaintea Domnului Iisus. Iar Domnul, Care i-a cunoscut gandul, Care i-a cunoscut inima si dorinta, cand a ajuns in dreptul dudului, i-a spus: Zahee, coboara-te degraba jos, ca astazi trebuie sa intru in casa ta Astazi mantuirea trebuie sa ramana in casa ta i azi, scumpii nostri frati, Domnul Iisus ne spune fiecaruia tot asa: Ioane, Sandule sau Maricico, coboara...