din vorbirea fratelui Traian Dorz la adunarea de la Saucani octombrie 1981 Ii multumim Domnului ca a avut mila de noi. Ii multumim ca acum ne gasim impreuna la picioarele Lui. Din locurile pustii si departate in care fiecare traiam singuratici si pierduti, nu ne-am cunoscut si nu ne-am fi cunoscut niciodata unii cu []din vorbirea fratelui Traian Dorz la adunarea de la Saucani octombrie 1981Ii multumim Domnului ca a avut mila de noi. Ii multumim ca acum ne gasim impreuna la picioarele Lui. Din locurile pustii si departate in care fiecare traiam singuratici si pierduti, nu ne-am cunoscut si nu ne-am fi cunoscut niciodata unii cu altii daca Domnul nu ne-ar fi cautat si pe noi, cum a trecut cum spune in Evanghelia despre care s-a vorbit astazi peste Marea Galileii, in tinutul celalalt, al gadarenilor, sa gaseasca un nenorocit.

Cat a facut Domnul pentru noi! Numai fiecare dintre noi, gandindu-ne la trecutul nostru, stim unde ne-a gasit pe fiecare dintre noi Domnul si prin cate slabiciuni si prin cate necazuri, si prin cate pacate zaceam noi si am robit noi, si ne-am prabusit noi, si am suferit noi, si ne-am ridicat noi. Pana a venit El si ne a salvat pe fiecare. Acum suntem cu totii aici. Il binecuvantam pe Domnul si ne rugam Domnului sa ne tina mereu langa El. Stand langa El, ne trimite inapoi la ai nostri, sa le spunem fiecaruia dintre ei ce ne-a facut noua Domnul si cum a avut mila de noi.

Asta trebuie sa o facem toti, fiecare dintre noi. Nu uitati datoria cea mare si singura rugaminte pe care ne-o face Domnul. Lui nu-i trebuie sa-I aducem plata pentru binele pe care ni l-a facut, cum cer oamenii (ei pentru cel mai mic gest cer plata si mult mai mult decat li se cuvine). Domnul ne cere un singur lucru: acum te-ai facut sanatos , nu trebuie sa-Mi aduci Mie alta jertfa decat dragostea ta si ascultarea ta. Du-te acum si spune la altii. Adu-le si lor aminte ca ei sunt in stari nenorocite, sa-L caute si ei pe Hristos Mantuitorul si sa vina sa-L afle ca Mantuitor al lor.

Am citit undeva despre un orb care isi capatase vederea printr-o operatie minunata, facuta de un doctor vestit. Toata viata lui orbul acesta n-a facut altceva decat sa cutreiere ulitele, podurile, santurile, locurile unde erau orbi care nu aveau vedere si sa-i duca la doctorul acela care-i daduse lui vederea, ca sa capete si ei vederea. El zicea: Eu stiu ce inseamna sa fii orb. Eu stiu, pentru ca am trait in orbia aceasta, ca am fost in acest intuneric, stiu ce nefericita este viata aceluia care n-are lumina si n-are puterea si n-are cunostinta cea de care are nevoie fiecare fiinta pana si o rama pe unde merge si unde sta . i de aceea i-a cautat pe cei nefericiti si i-a dus Odata, se spune ca a adunat atat de multi, ca nu putea sa-i duca. i a luat o franghie lunga si si-a legat mana lui, apoi a legat-o de toti ceilalti, la fiecare de aceeasi mana, si s-a asezat in fruntea lor si le-a spus: Veniti dupa mine! . i i-a tras pe toti, pana i-a dus la doctorul care i-a vindecat pe toti.

Acest lucru se cere sa-l facem fiecare dintre noi:...