Dintr-o data, de Craciunul anului 1946, primii de la Sibiu, din partea fratilor Titus si Marini vesti bune: Am obtinut autorizatie pentru Isus Biruitorul . De Craciun va aparea primul numar. Il vom numerota in continuarea celui din mai 1945. Trimite ce poti cat mai urgent . Am laudat pe Domnul cu strigate de bucurie si am []fr. Ioan Marini impreuna cu fr. Traian DorzDintr-o data, de Craciunul anului 1946, primii de la Sibiu, din partea fratilor Titus si Marini vesti bune: Am obtinut autorizatie pentru Isus Biruitorul . De Craciun va aparea primul numar. Il vom numerota in continuarea celui din mai 1945. Trimite ce poti cat mai urgent .

Am laudat pe Domnul cu strigate de bucurie si am scris dintr-o data, cu toata inflacararea sufletului:Inainte!Frati ostasi, rasuna iaraGoarna luptei sfinte;Dup-o incercare amaraGlasul Lui ne cheama iara, Pentru Sfanta Slavei ara:Inainte! Astazi sfanta Lui chemareEste mai fierbinte;Dupa lunga asteptareSoarele din nou rasare. Pentru Numele Sau Mare:Inainte! Dupa lupta cea trecuta,Multi sunt azi morminte,Dar in lupta inceputaDomnul e cu noi, ne-ajuta,Biruinta nu-i pierduta: Inainte! La chemarea minunataAzi luati aminte,Sa pornim cu totii-odata,Cu-o vointa ne-nfricata.

Biruinta-i castigata: Inainte! Fiti viteji, se vede-n fata inta luptei sfinte;Pentru slava ei mareata, Pentru Cer, pentru viata,Pentru tot ce-avem in fata: Inainte! Duceti dar, din nou, fiorulNou al luptei sfinte;Catre Cer ne cheama dorul Steagul sus si, tot poporul,Cu Iisus Biruitorul: Inainte! Astfel aparea din nou Isus Biruitorul foaia religioasa pentru popor de doua ori pe luna: la 1 si 15 ale fiecarei luni. Director Titus I. Trifa. Redactor resp. Ioan Marini. Redactia si Administratia in Sibiu, str. Turnului, nr. 9. ()Dar indata ce aparu primul numar, ma pomenii acasa cu o tele grama din partea fratelui Marini de la Sibiu: Vino imediat, sunt grav bolnav Vestea m-a izbit ca o sageata arzatoare in inima.

Am inceput sa ma rog si sa plang pentru el cu toata durerea sufletului meu. Era chemarea dragostei din adancul inimii fratelui si tovarasului meu de lupte indelungate si grele Strigatul unei iubiri mari, dar peste care uneltirile unui duh strain, care voise sa ne desparta, aruncase pe o clipa o umbra trecatoare.

Acum, in fata marii incercari, aceasta iubire isi revenea dintr-o data la stralucirea pe care i-o daduse de la inceput Dumne zeu si destinul nostru impreunat. Duhul strain nu reusise. Bi ruise iarasi duhul Lucrarii, duhul dragostei, duhul caii curate pe care ne-o poruncise DomnulIn vremea aceea nu puteam calatori pe calea ferata decat daca obtineam de la politie o autorizatie de calatorie. Pentru asta trebuia sa depun o cerere inainte cu opt zile. In cerere trebuia...