Iisuse, azi e praznic aici in lumea noastra,sunt mesele-ncarcate, e traiul multumit,aprinsa e lumina la fiece fereastra,e praznic mare astazi Craciunul a sosit. Pe noi, tot asteptarea si astazi ne apasa,desi-n feresti lumina aprinsa-i si la noi,desi tot cald e parca azi si la noi in casa,din inimile noastre curg lacrime suvoi. O, toti []Iisuse, azi e praznic aici in lumea noastra,sunt mesele-ncarcate, e traiul multumit,aprinsa e lumina la fiece fereastra,e praznic mare astazi Craciunul a sosit.

Pe noi, tot asteptarea si astazi ne apasa,desi-n feresti lumina aprinsa-i si la noi,desi tot cald e parca azi si la noi in casa,din inimile noastre curg lacrime suvoi. O, toti au sarbatoarea ce an de an le vinec-o haina mai aleasa, c-o zi de trai mai bun,de-aceea a lor fete de zambet pot fi pline,ei pot sa cante astazi, la toti e azi Craciun .

Dar pentru noi si astazi e tot Ajunul inca,ajunul indelungii si tristei asteptari,in jalea-nsingurarii din noaptea cea adanca,ni-e inima la usa, iar ochii-n departari. i-am pregatit, Iisuse, nu ieslea de poiata,ci candida-ncapere a inimilor noi, i-am asternut in cale nu fan, ca altadata,ci albele petale a crinilor din noi.

Umplut-am de podoabe a sufletului casa,intreaga-i incapere cu drag am primenit,cu cele mai alese din daruri stam pe masa,Te-asteapta, neatinse, pe Tine, Cel Dorit.

O, vino si adu-ne intregul rai de soare,ivind si-n casa noastra ai Praznicului zori,e lung de zeci de veacuri ajunul de-asteptare,e ceasul Liturghiei Slavitei SarbatoriTRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014