s-a culcat in locul acela. i a visat ca era o scara, sprijinita pe pamant, iar cu varful atingea cerul; iar ingerii lui Dumnezeu se suiau si se pogorau pe ea. (FACEREA 28, 11-12) Visul lui Iacob inchipuie legatura cerului cu pamantul, legatura ce trebuie sa o aiba omul cu Dumnezeu. Dar nu fiecare crestin are []s-a culcat in locul acela. i a visat ca era o scara, sprijinita pe pamant, iar cu varful atingea cerul; iar ingerii lui Dumnezeu se suiau si se pogorau pe ea. (FACEREA 28, 11-12)Visul lui Iacob inchipuie legatura cerului cu pamantul, legatura ce trebuie sa o aiba omul cu Dumnezeu. Dar nu fiecare crestin are legatura cea buna cu Dumnezeu si cu cerul. Sunt atatia oameni care n-au nici o legatura cu Dumnezeu, iar altii au una de tot slaba si stricata pe jumatate.

Cititorule! Ce legatura ai tu cu cerul? tii tu ce fel de legatura trebuie sa ai cu cerul? Legatura ta cu Dumnezeu trebuie sa fie: intaia data ca si legatura dintre tata si copil. Un copil striga, cheama si vorbeste neincetat cu tatal sau. Asa si tu cu Dumnezeu. Copilul cel bun asculta de tatal sau; asa si tu de Dumnezeu. Uita-te la Iacob cum doarme. El plecase in calea ascultarii de tatal sau Isac si de aceea Dumnezeu Se pogoara in ajutorul lui cu un vis frumos si cu vorbele: Nu te teme, Iacobe, Eu sunt cu tine oriunde vei merge. Asa si tu, daca ai legatura de fiu ascultator cu Dumnezeu, ai ajutorul Lui in orice noapte de necazuri si greutati ai ajunge.

A doua oara, legatura ta cu Dumnezeu trebuie sa fie ca treptele, ca scara din visul lui Iacob. O scara lunga leaga si astazi cerul cu pamantul. Aceasta scara sufleteasca are sute si mii de laturi si trepte. Trebuie sa apuci si tu pe ea in sus. Mai intai pui...