9. Piatra si insulta sunt ultima dovada a aceluia care nu are dreptate.

A aceluia care este si josnic, si mincinos, si nedrept,care nu mai are cu ce sa se apere si cum sa-si mai sustina ceea ce spune decat punand mana pe piatra sau pe ciomag.

Care, in momentul cand ar trebui sa raspunda in fata []9. Piatra si insulta sunt ultima dovada a aceluia care nu are dreptate.

A aceluia care este si josnic, si mincinos, si nedrept,care nu mai are cu ce sa se apere si cum sa-si mai sustina ceea ce spune decat punand mana pe piatra sau pe ciomag.

Care, in momentul cand ar trebui sa raspunda in fata unui adevar stralucit si biruitor, se apleaca sa ia piatra sau parul.10. In fata Adevarului celui mai inalt, toti oamenii se apleaca totdeauna.

Unii sa I se inchine, primindu-l.

Altii, ca sa ridice piatra ucigasa si sa-l loveasca.11. Unii oameni n-au putut fi atat de cinstiti sa marturiseasca deschis, dar n-au putut fi nici atat de necinstiti sa tagaduiasca si sa se razbune deschis.

Cand n-au mai putut raspunde,din respect pentru Adevar, au tacut si au plecat.

Au acceptat mai bine rusinea infrangerii decat crima razbunarii.

Acestia erau vrajmasii cinstiti.

Cinste lor, caci au recunoscut si s-au smerit.12. Credinciosii necinstiti sunt de o mie de ori mai vinovati decat necredinciosii.

Ei, care pe fata se arata prieteni, se dovedesc in ascuns a fi cei mai rai vrajmasi.

Dusmanii scormonesc uneori pietrele, dar nu lovesc cu ele.

Insa prietenii, care te stiu si te cunosc, nu se cutremura sa le ia in maini, ca sa loveasca.

Cainele de prieten si iuda de frate sunt cele mai crude fiare din lumea de dincoace de iad.

Acestia stiu cel mai bine unde doare cel mai tare si cum sa loveasca cel mai crud.13. Prietenii blestemati sunt mai primejdiosi decat orice dusmani.

La o mie de dusmani sinceri sa fii atent numai cu un singur ochi; dar la un singur prieten prefacut sa fii atent cu o mie de ochi.14. Cand Hristos paraseste un suflet, urmeaza prabusirea acestuia.

Cand paraseste o adunare, urmeaza ravasirea aceleia.

Cand paraseste o lucrare,...