O interventie a fratelui Traian Dorz la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985 Slavit sa fie Domnul! Am numai doua, trei cuvinte de rugaminte catre toti fratii nostri si surorile noastre, ca adaos la cele pe care le-am spus la inceput, cand nu erau decat foarte putini aici, in comparatie cu []O interventie a fratelui Traian Dorz la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985Slavit sa fie Domnul!Am numai doua, trei cuvinte de rugaminte catre toti fratii nostri si surorile noastre, ca adaos la cele pe care le-am spus la inceput, cand nu erau decat foarte putini aici, in comparatie cu multimea de-acum.

Multumim Domnului Dumnezeului nostru din toata inima pentru bucuria acestei intalniri neobisnuit de mari si de frumoase, care speram ca va continua mereu in aceasta frumoasa si fericita randuiala si traditie care s-a stabilit. Dar, cinstind mormantul acesta sfant, va rugam din toata inima: aveti respect si fata de celelalte morminte care sunt in jurul lui. Au fost foarte multi nemultumiti de faptul ca unii dintre fratii si surorile noastre, dorind sa auda mai bine si sa vada mai bine, se urca pe mormintele si pe crucile celorlalti adormiti in Domnul, care sunt in jurul mormantului acestuia sfant. Va rugam foarte mult, aveti respect fata de aceste morminte si de aceste cruci si, cat puteti, inghesuiti-va pe spatiul mai liber, care nu-i al nimanui, pentru ca, facand binele, sa nu fim pricina de poticnire pentru nimeni. Din respect fata de Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu si fata de mormantul inaintasului nostru scump, sa respectam si celelalte morminte.

Noi ii rugam din toata inima pe acei care, in vreo privinta, au fost nemultumiti de faptul ca unul sau altul dintre fratii nostri nu din rea vointa, ci din neatentie a facut vreo stricaciune sau vreo greseala la vreuna dintre crucile sau mormintele celorlalti, sa ne ierte si sa ne scuze. i noi, dupa ce se va termina adunarea noastra de comemorare si de reculegere langa mormantul Parintelui, vom cauta sa indreptam tot ceea ce s-a stricat nu din rea-vointa, ci din neglijenta sau din nestiinta de catre fratii si surorile noastre.

Aducandu-va aminte inca o data de acest lucru, va rugam din toata inima, aveti tot respectul fata de Sfantul Cuvant care se marturiseste aici. E o ocazie poate unica si-n aceasta zi de sarbatoare deosebita, care ne aduce aminte ca in tr o zi ca asta S-a revarsat la inceput Duhul Sfant al lui Dumnezeu peste Sfintii Sai Apostoli, intemeind Biserica crestina. Intr-o astfel de stare duhovniceasca si intr o astfel de atmosfera sfanta ne gasim noi acum aici.

Vom lasa mai departe rand liber fratilor nostri si surorilor noastre care au un cuvant de spus, din partea Domnului, tuturor celor care au venit sa asculte acest cuvant aici astazi. i-i rugam pe fratii nostri sa se apropie cu grija si incet si cei care sunt pe alee sa lase un coridor de comunicare si de circulatie celor care trebuie sa treaca, sa nu-i impiedecam. Iar pe cei care au un cuvant de spus ii rugam sa se apropie aici la microfon, ca sa poata fi auzit clar si sa se rosteasca fiecare cuvant tare, adanc, duios, din toata inima, pentru ca sa fie inteles asa cum trebuie sa fie inteles si pretuit Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu.

Noi, dupa vechiul nostru obicei sfant, tot ce incepem, incepem in Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. i asa trebuie, in aceasta atmosfera sfanta, sa se desfasoare toata scurta noastra stare impreuna, cum am mai spus, toata aceasta desfasurare de cuvant, de cantare, de lacrimi, de rugaciune.

Prima parte se...