Intelegem cum spune Sfantul Pavel: Dragostea sa fie fara prefacatorie. Credinta voastra sa creasca din zi in zi. Dragostea voastra merge mereu crescand . Bunatatea si toate virtutile cu care trebuie sa fim impodobiti in Hristos, aceste virtuti sa creasca asa ca sa ajungem la starea de plinatate in Hristos. Fratilor iubiti! Daca am spus ca []Intelegem cum spune Sfantul Pavel: Dragostea sa fie fara prefacatorie. Credinta voastra sa creasca din zi in zi. Dragostea voastra merge mereu crescand . Bunatatea si toate virtutile cu care trebuie sa fim impodobiti in Hristos, aceste virtuti sa creasca asa ca sa ajungem la starea de plinatate in Hristos.

Fratilor iubiti! Daca am spus ca nu trebuie sa mai punem atat accent pe lucrurile vechi, sa nu credeti ca [m-am referit la] invatatura stabilita de inaintasii nostri. Dar Dumnezeul nostru da valoare acestor invataturi care au pornit de la inaintasii nostri cu multe jertfe si cu multe lacrimi. Avem pe inima raspunderea aceasta: ca, in fata lui Dumnezeu, pentru anii vietii noastre, vom raspunde si pentru sufletele celor care ne ascultati [vestindu-va] Cuvantul lui Dumnezeu. N am vrea sa ne condamne Dumnezeu odata prin cuvintele Sfantului Pavel: Nu m-am ferit sa va vestesc tot planul de mantuire al lui Dumnezeu .

In Lucrarea aceasta, fratii mei, multi reformatori s-au ridicat, cum s-au ridicat si din alte Biserici, indeosebi din Biserica Catolica: Luther, Zwingli, Ioan Calvin si altii, care, din reformele lor, ce-au facut? Au luptat impotriva icoanelor le-au calcat in picioare Crucea si toate. Au ramas si fara Cruce, si fara Hristos. Ca-s la fel ca oamenii din lume: beau si ei, traiesc in pacate si ei Nu se poate deosebi un ortodox de-un reformat sau de-un protestant si asa mai departe.

Ei, vedeti? Noi n-am facut o reforma in felul acesta. Noi am inteles Cuvantul lui Dumnezeu dupa invataturile vechi: nasterea din nou. Sa ne nastem din nou. Am invatat invatatura spusa de Domnul lui Nicodim: Daca nu...