Departe in Rasaritul departat al Asiei, undeva intre India si Birmania, exista o tara Pakistanul Acolo, in regiunea aceea tropicala, sunt unele dintre cele mai minunate locuri de pe toata fata pamantului, cu cel mai gras pamant, presarat in insule intre cele mai frumoase ape. Acolo se varsa in Oceanul Indian Gangele, fluviul socotit []Departe in Rasaritul departat al Asiei, undeva intre India si Birmania, exista o tara Pakistanul Acolo, in regiunea aceea tropicala, sunt unele dintre cele mai minunate locuri de pe toata fata pamantului, cu cel mai gras pamant, presarat in insule intre cele mai frumoase ape. Acolo se varsa in Oceanul Indian Gangele, fluviul socotit sfant de catre multele milioane de oameni care traiesc in acele locuri. Atrasi de frumusetea si de belsugul de acolo, oamenii s-au asezat si s-au inmultit atat de mult, incat au ajuns la cel mai mare numar din lume pe o anumita suprafata. Caci totul acolo era atat de frumos si fericit.

In anul cand scriu aceste lucruri a trecut peste toata regiunea aceea un ciclon Un vant mare care sufla rasucindu-se si mergand. A suflat si a mers cu o viteza si cu o putere atat de mare, incat pe o intindere uriasa a nimicit totul.

Suflarea lui aducatoare de moarte a trecut ca un potop nimicitor peste doua mii de insule mai mari sau mai mici. Valurile de apa se ridicau pana la douazeci de metri inaltime si vantul sufla cu 200 km pe ora Ploile se revarsau ca niste fluvii...