Iisuse, stiu ca-n viata asta odata va veni o zidin care lungile suspine si zbuciumari se vor sfarsi. C-atunci solia usurarii va duce izbavitul lutin calda tarnii-mbratisare din care-odata s-a nascut. Ca tot ce-n lume-a fost traire, miscare, lacrimi, simtamant,le-ngroapa-n ultima durere intaiul bulgar de pamant Dar, o, cu toate-acestea, Doamne, aceasta zi o chem []Iisuse, stiu ca-n viata asta odata va veni o zidin care lungile suspine si zbuciumari se vor sfarsi.

C-atunci solia usurarii va duce izbavitul lutin calda tarnii-mbratisare din care-odata s-a nascut.

Ca tot ce-n lume-a fost traire, miscare, lacrimi, simtamant,le-ngroapa-n ultima durere intaiul bulgar de pamantDar, o, cu toate-acestea, Doamne, aceasta zi o chem de mult,din lunga-ncatusare-a firii si-a lutului sa simt ca-s smult.

Ca trec prin portile acestea ce-n partea asta sunt de fier,ca ies de cealalta parte, de aur, de smarald, de cerCa zbor cu albe-aripi prin soare, mai sus, mereu mai sus, mai sus,pan-la Izvoarele Luminii ce ies din umbra Ta, IisusCu ce cantari de bucurie, Iisuse,-atunci Te voi slavi,scapat din cea mai neagra noapte la cea mai stralucita zi!TRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014