Solia cea scumpa a scumpului nostru Mantuitor Domnul Iisus a venit in lume sa strice lucrurile diavolului (I Ioan 3, 8). Intre aceste lucruri ce trebuia stricate, era si frica. Pentru ca si frica este un lucru al lui Satana. Prin frica, Satana fura credinta si increderea omului in Dumnezeu. i, pe urma, il duce []Solia cea scumpa a scumpului nostru MantuitorDomnul Iisus a venit in lume sa strice lucrurile diavolului (I Ioan 3, 8). Intre aceste lucruri ce trebuia stricate, era si frica. Pentru ca si frica este un lucru al lui Satana. Prin frica, Satana fura credinta si increderea omului in Dumnezeu. i, pe urma, il duce si la lepadarea de Dumnezeu.

De aceea si Mantuitorul a venit in lume cu solia: Nu va temeti!. Incepand de la acel nu te teme, Iosife! din inceputul Evangheliei de la Matei (Matei 1, 20), toate evangheliile sunt pline cu acest preadulce nu te teme!.

Cu toate prilejurile, Mantuitorul le spunea invataceilor ca Satana va rascula in capul lor toata lumea si toate prigoanele, sa-i faca sa se teama si sa piarda mantuirea. Din pricina Mea le zicea Iisus veti fi dati in judecata soboarelor si veti fi dusi in fata dregatorilor va vor da in mainile lor veti fi urati de toti din pricina Numelui Meu, dar voi sa nu va temeti de ei! Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul, ci temeti-va mai degrab de cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena! (Matei 10, 17-28). Iata, Mantuitorul ne-a spus aici lamurit de cine sa ne temem. De un singur lucru sa ne temem in lumea aceasta: de pacat si de diavolul, care e tatal pacatului. Pentru ca pacatul are puterea sa omoare si trupul si sufletul omului.

Mantuitorul umbla neincetat sa scoata frica din Apostolii Lui. Pana si perii capului vostru sunt numarati le zicea Iisus deci sa nu va temeti! (Matei 10, 31). Adica, voi sunteti in grija Tatalui Ceresc, deci nu va temeti! El va purta gri ja de voi ca de niste copii ai Lui.

Un leac al fricii acesta este: sa avem intotdeauna stiinta si constiinta ca noi traim in grija Tatalui Ceresc ca niste copilasi ai Lui.

Altadata, Mantuitorul i-a lasat pe Apostoli sa-i cuprinda furtuna pe mare. i pentru frica lor i-a mustrat bland, zicandu-le: Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti inca credinta? (Marcu 4, 40).

Adica, iata, aici Mantuitorul pune frica alaturi de necredinta. Frica omoara credinta. Fricosii sunt alaturi de necredinciosi, de aceea Iisus ii zicea lui Iair: Nu te teme, crede numai! (Marcu 5, 36), adica frica s-asezase in drumul credintei si trebuia alungata.

Noi, de regula, stim ca pacatul ne desparte de Domnul, dar uitam ca si frica face acelasi lucru. i ea ne rupe legatura cu Dumnezeu. Un vestit predicator spunea ca necredinta noastra ii leaga mainile lui Dumnezeu, sa nu ne poata...