Rascumparati vremea caci zilele sunt rele Efs. 5:16. Timpul, daca ar fi sa dam o definitie, este acel interval sau acea perioada de la nastere pana la moarte sau trecere in vesnicie. El ne este de folos pentru mantuirea noastra si pentru a ajuta si pe semenii nostrii sa se poata mantui. Parintele Dumitru Staniloaie []Rascumparati vremea caci zilele sunt rele Efs. 5:16.

Timpul, daca ar fi sa dam o definitie, este acel interval sau acea perioada de la nastere pana la moarte sau trecere in vesnicie. El ne este de folos pentru mantuirea noastra si pentru a ajuta si pe semenii nostrii sa se poata mantui.

Parintele Dumitru Staniloaie spune despre Timp ca: Timpul inseamna pentru Dumnezeu durata asteptarii intre bataia Sa la poarta si fapta noastra de a deschide. In viata spirituala nu exista maine, exista azi. Timpul este marea noastra sansa in relatia cu Dumnezeu. Multi vad timpul ca pe un inamic. Oare chiar asa sa fie? Oare cu ar fi sa-l vedem ca pe un prieten?Grecii antici aveau doua cuvinte pentru timp : chronos si kairos.

Cronos era zeul timpului, cel care si-a mancat copiii. Dar chronos este si timpul care ne mananca pe noi, timpul fugar, care ne preseaza intruna sa muncim mai repede si ne indeamna sa ne grabim de la un termen limita la altul. Chronos este timpul urii de sine, iar atunci cand cineva ii masoara si pe ceilalti cu ceasul ticaitor a lui Chronos, putem vorbii despre timpul celor care ii urasc pe ceilalti.

Dar mai exista si un alt timp: Kairos, care exprima timpul potrivit, bineplacut, cel despre care vorbeste si Hristos in Evanghelii. Primele cuvinte spuse de Iisus in aceasta privinta sunt acestea: S-a implinit vremea si s-a apropiat Imparatia lui Dumnezeu. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie. (Mc 1,15). Timpul placut este timpul implinit, este timpul unde in prezent, pentru ca Dumnezeu este intodeauna prezent. Kairos este timpul in care domneste Dumnezeu, nu oamenii cu asteptarile si cerintele lor.

Timpul trebuie privit cu alti ochi. Timpul kairos este timpul potrivit, timpul oportun trebuie sa ii deschidem, sa il apucam. Este timpul cand Dumnezeu ne cheama la pocainta, la lucru. Depinde de noi ce timp vrem sa traim: chronos sau kairos.

Timpul alergarii, al zbuciumului, al agitatiei, al tensiunii dupa lucrurile acestei lumi care intr-o zi le lasam SAU sa profitam de timpul oportunitatii, a unei decizii pentru viata noastra. Vedeti cu toti avem la dispozitie acelasi timp (cantitativ) pe care il traim sau nu calitativ? O zi are 24 ore, 1440 de minute, 86400 secunde,nu este o zi de 28 de ore, 7 zile pe saptamana,4 saptamani pe...