Inca de pe cand fratele Moise Velescu si fratele Aurica Androne erau printre noi au atras atentia, in mai multe randuri, prin Sfaturile tinute la Sibiu sau in alte imprejurari, ca in adunarile Oastei trebuie sa fie o randuiala si in privinta telefoanelor mobile. i au insistat in repetate randuri sa fie inchise pe timpul adunarilor, pentru a evita orice []Inca de pe cand fratele Moise Velescu si fratele Aurica Androne erau printre noi au atras atentia, in mai multe randuri, prin Sfaturile tinute la Sibiu sau in alte imprejurari, ca in adunarile Oastei trebuie sa fie o randuiala si in privinta telefoanelor mobile. i au insistat in repetate randuri sa fie inchise pe timpul adunarilor, pentru a evita orice sustragere a atentiei de la programul adunarii.

Acum, parca tot mai mult, am ajuns sa ne confruntam, la adunarile mari ale Oastei Domnului, cu aceasta poblema care a devenit ca o molima , de care parca nu mai putem scapa.

Mi-a venit greu sa ma decid a scrie acest editorial, pe acest subiect, deoarece nu as vrea ca cineva sa se supere si sa-mi dea o alta interpretare celor scrise decat cea reala. Departe-mi este gandul de a viza pe cineva anume Dar, in acelasi timp, daca nu as scrie, simt ca s-ar supara Dumnezeu pe noi, ca nu facem nimic sa impiedicam aceasta molima sa se extinda si mai mult.

As vrea sa ma adresez tuturor celor care nu se pot lipsi de telefonul mobil pe timpul participarii la adunarile Oastei, precum si la Sfintele Slujbe ale Bisericii noastre. Daca totusi nu le putem lasa acasa, atunci avem posibilitatea de a le inchide pe tot parcursul adunarii sau a le da pe silentios. In primul rand, daca se-ntampla ca cineva sa ne sune, deranjam pe toti cei din jurul nostru si sustragem si atentia altora de la ascultarea Cuvantului, chiar daca inchidem imediat. Insa alteori se-ntampla, in special la cei mai in varsta, ca pana gasim telefonul prin geanta sau prin nu stiu ce buzunar acesta suna indelung. S-au mai vazut si unele situatii cand chiar se apeleaza ori se raspunde la telefon in timpul adunarii si se vorbeste ce-i drept, mai in soapta Aceste gesturi sunt destul de jenante si suparatoare pentru cei din jurul nostru. i este foarte necuviincios cand unii, in special tineri, in timpul adunarii, stand pe banca, butoneaza telefonul, citesc sau trimit mesaje ori sunt antrenati in diferite jocuri, sau mai stiu eu ce altceva pot face, nemaifiind atenti la cuvantul care se...