M-apropii de-orice munca asa ca de-un altar, de orice suferinta, precum de-o rugaciune, m-apropii de-orice seara asa ca de-un hotar la care pot in pace sfarsitul a mi-l pune. M-apropii de-orice suflet de mama ca de-un cer din care numai lacrimi si dragoste izvoara, m-apropii cu-nchinare de orisice mister in care Nepatrunsul Prezenta si-o-nfasoara. M-apropii []M-apropii de-orice munca asa ca de-un altar,de orice suferinta, precum de-o rugaciune,m-apropii de-orice seara asa ca de-un hotarla care pot in pace sfarsitul a mi-l pune.

M-apropii de-orice suflet de mama ca de-un cerdin care numai lacrimi si dragoste izvoara,m-apropii cu-nchinare de orisice misterin care Nepatrunsul Prezenta si-o-nfasoara.

M-apropii de-orice lucru ca de-o fiinta grea,de taine si-ntelesuri atat de minunate,m-apropii de tacere, ca de lumina ceain care-a-nchis Iubirea comorile ei toate.

M-apropii de-orice cruce cu Chipul lui Hristos,asemeni ca de Crucea pe Golgota naltata,mi-apropii de-a Lui rane sarutul dureroscu-acelasi sfant cutremur de fiecare data.

M-apropii cu sfiala de tot ce nu-nteleg,m-apropii cu rabdare de orisice durere,m-apropii cu veghere de tot ce mai culegin trecerea grabita spre moarte si-nviere.

Ca-n toate ma apropii de Tine, Drag Iisus,imbratisandu- i zarea iubirii nearatate,spre Ziua Nesfarsita in care neapusimi va luci-nteleasa frumsetea pusa-n toate!TRAIAN DORZ din Cantari Nemuritoare , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014