Multumim din toata inima parintilor iubiti, trupesti si sufletesti, care, prin munca lor si prin osteneala lor, au pregatit cu rabdare, cu credinta si cu dragoste acest prilej, parintilor care au crescut din dragoste pentru Dumnezeu niste copii pentru Dumnezeu. Asa cum s-a mai amintit aici, nu trebuie sa uitam in clipa bucuriei pe niciunii []Multumim din toata inima parintilor iubiti, trupesti si sufletesti, care, prin munca lor si prin osteneala lor, au pregatit cu rabdare, cu credinta si cu dragoste acest prilej, parintilor care au crescut din dragoste pentru Dumnezeu niste copii pentru Dumnezeu.

Asa cum s-a mai amintit aici, nu trebuie sa uitam in clipa bucuriei pe niciunii dintre cei care cu suferinta, cu munca si cu rabdarea lor au ajutat ca noi sa ajungem o zi de astfel de bucurie. Multumim din toata inima conducatorilor poporului nostru care vegheaza asupra bunului mers al tuturor lucrurilor in tara noastra. i datorita ingaduintei si grijii carora noi putem sa ne bucuram slobozi de Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu. i putem sa ne adunam aici si putem sa ne rugam si pentru patria noastra si pentru cei care vegheaza la independenta poporului nostru. i pentru cei care muncesc, si pentru cei care petrec nopti in framantare si in griji pentru bunul mers al tuturor treburilor in tara noastra. Pentru ca noi, la adapostul grijilor, sa putem sluji lui Dumnezeu fara piedici si sa ne putem bucura si noi de tot rodul muncii noastre si de tot rodul ostenelii muncii altora care, din dragoste, s-au gandit si la noi si se trudesc si ostenesc pentru linistea si bucuria noastra.

Trebuie sa multumim si conducatorilor Bisericii noastre, care, prin cei pusi sa vegheze asupra bunului mers al lucrurilor sufletesti, inlesnesc bucuriile noastre.

Ar trebui sa multumim si conducatorilor comunei acesteia si tuturor acelora care au o slujba de raspundere in mijlocul poporului nostru, ca ne-au inteles, ca au simtit alaturi de noi si s-au gandit ca, pe langa niste maini care muncesc, trebuie sa fie si niste ochi care varsa lacrimi de rugaciune. Ca, pe langa niste picioare care ostenesc pentru munca, trebuie sa fie si niste genunchi care sa se indoaie la rugaciune. Pentru ca munca fara rugaciune n-are spor si nici binecuvantare, dupa cum nici rugaciunea fara munca, la fel.

Pe noi, Mantuitorul nostru ne-a invatat si invatatura Bisericii...