Doamne, dorul meu de-acumcum l-as spune si n-am cum,ca-i o stare si-i un drumintre flacari si-ntre scrum,intre soare si-ntre vant,intre lacrima si cant, e tacere si-i cuvantsi-altceva cu mult mai sfant. Parca-i jos cat nu cobor,parca-i sus cat n-am sa zbor,innoptat si luminos,de-mi apleaca ochii-n jos,parca-i fir de soare stranssi din cantec, si din []Doamne, dorul meu de-acumcum l-as spune si n-am cum,ca-i o stare si-i un drumintre flacari si-ntre scrum,intre soare si-ntre vant,intre lacrima si cant, e tacere si-i cuvantsi-altceva cu mult mai sfant.

Parca-i jos cat nu cobor,parca-i sus cat n-am sa zbor,innoptat si luminos,de-mi apleaca ochii-n jos,parca-i fir de soare stranssi din cantec, si din plans,inspre zori si-nspre apus,si-nspre ceva mai de Sus.

Dar e mare si e mic,de nu-l pot opri-n nimic,nici in taina, nici in har,ci mi-ar umple-un nehotarintre zare si-ntre vis,intre soare si abissi ma leagana inaltintre-un cer si celalalt.

Doamne, dorul sfant de-acumnu i-l pot cuprinde-altcum,caci din cate i le spui,toate e si toate nu-i,cum i-e Numele tacut:si stiut, si nestiut,cum i-e graiul Tau ales:si-nteles, si ne-nteles.

TRAIAN DORZ din Cantari de Sus , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014