In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau. Vina Imparatia Ta si faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi. i ne iarta noua pacatele noastre precum iertam si noi gresitilor nostri. []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau. Vina Imparatia Ta si faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi. i ne iarta noua pacatele noastre precum iertam si noi gresitilor nostri. i nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea, si slava, a Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh, acum si n vecii vecilor. Amin.

Doamne Dumnezeul si Tatal nostru, Iti multumim din toata inima noastra pentru aceste ceasuri binecuvantate petrecute langa Cuvantul Tau si langa Parintele nostru duhovnicesc, sfantul Tau vestitor al Evangheliei, profetul neamului si vremilor noastre, in jurul caruia ne-am adunat acum intr-un numar asa de binecuvantat.

Iti multumim, Doamne Dumnezeul nostru, pentru aceste ceasuri de rugaciune, de reculegere si de petrecere duhovniceasca. i- i multumim pentru toate aceste binecuvantate suflete de frati si de surori, tineri si varstnici, pe care Duhul Tau cel Sfant i-a adunat aici cum i-a adunat odata pe sfintii Tai la Ierusalim, in sarbatoarea aceea de Rusalii pe care o pomenim si o vom pomeni neincetat.

Te rugam, binecuvanteaza-i pe toti acesti frati si surori, suflete scumpe, tineri si batrani, care, indemnati de dragostea Ta, au ajuns in aceste ceasuri aici. Fa, Doamne, ca tot Cuvantul Tau cel Sfant sa devina rodnic si biruitor, frumos si fericit, pentru trairea in viata fiecaruia. Binecuvanteaza viata lor. Adu- i aminte, Doamne, de necazul fiecaruia, de povara fiecaruia, de dorinta fiecaruia, de cererile fiecaruia.

Iti multumim pentru cei care sunt sanatosi si pentru cei carora le merge bine. Fa-i, Doamne, sa- i multumeasca cu recunostinta, ca acesta e un dar mare de la Tine. Dar Iti multumim si pentru cei bolnavi, carora le merge greu. Te rugam, daruieste-le mangaiere si incredintarea ca nimic nu tine vesnic. In mijlocul necazurilor, daruieste-le rabdare pana va inceta necazul. i atunci sa vada cu Tu esti Cel care aduci si intristarea si Tu esti Cel care masori si timpul ei. Binecuvanteaza-ne cu binecuvantare de la Tine, Iisuse Doamne.

Iti multumim pentru fratii si surorile noastre care s-au hotarat de mult pentru Tine si duc o viata fericita si frumoasa.

Pentru mamele care cresc copiii credinciosi; sa le binecuvantezi Tu, Doamne, sa le daruiesti o rasplata vesnica. Pentru mamele care au copiii necredinciosi; sa le daruiesti putere sa marturiseasca, sa se roage, sa le vesteasca, pana cand si ei se vor intoarce la Tine, pentru ca nimeni sa nu fie pierdut.

Pentru fratii nostri batrani care au luptat pentru Tine si au suferit; sa le daruiesti mangaierea ca toate acestea n-au fost in zadar. Privind in jurul lor, incredinteaza-i ce rod minunat le dai Tu celor care sufar si lucreaza pentru Tine.

Pe fratii si surorile noastre tineri binecuvanteaza-i, Doamne. i Tu, Care i-ai ales si i-ai chemat din frageda lor tinerete, alege din mijlocul lor barbati si surori plini de Duhul Sfant si de credinta, temelii si stalpi de baza si de nadejde pentru neamul si viitorul poporului nostru. Alege din mijlocul tineretului Tau scriitori, poeti, cantareti, vestitori inflacarati, suflete intelepte, conducatori binecuvantati, preoti binecuvantati pentru Biserica Ta, indrumatori binecuvantati pentru generatiile care...