Detalii Crenvursti in sos de rosii cu legume
Ingrediente:
4-5 linguri de untura lichida,
9 crenvursti de pui,
500 g ceapa,
un morcov,
un ardei Kapia,
3 tije de apio,
50 g praz,
sare,
o lingurita de boia de ardei dulce,
putin piper negru macinat,
3 rosii (200 g),
100 ml suc de rosii,
200 ml apa,
o lingurita de zahar
O mancare buna-buna am facut eu aici. Va invit sa gustati :)Crenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie bucati lungi si inguste.
Apio se spala si se taie rondele.
Prazul se spala si se taie rondele.
Se pun toate aceste legume in tigaia cu untura in care au fost caliti crenvurstii, impreuna cu putina sare. Se calesc bine, apoi se adauga boiaua dulce, putin piper, cremwustii, rosiile (care se spala, li se indeparteaza codita si se taie in sferturi), sucul de rosii, apa si zaharul (acesta se adauga doar daca rosiile sunt acrisoare).
Se mai fierb pana scad, apoi se potriveste mancarea de sare.
Pofta buna!