Pe langa prepararea retetelor preferate, in bucatarie imi place foarte mult sa experimentez. Astazi am reinterpretat putin reteta clasica de cheesecake si a iesit un desert cremos cu o explozie de prospetime.

Am inceput prin a face caviarul de fructe de padure: am pus pe foc fructele, lasand cateva pentru decor, impreuna cu zaharul si cu 100 ml de apa si am lasat sa fiarba la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecand frecvent. Cand este gata, strecuram fructele, vom folosi siropul. Intre timp, am pus gelatina la hidratat in 50 ml de apa pentru 10 minute, apoi turnam siropul fierbinte peste gelatina si amestecam pana se dizolva complet. Apoi turnati intr-un dozator de sos. Pregatim baia de gheata: intr-un vas incapator punem restul de apa, sarea, gheata si intr-un bol punem uleiul rece; apoi asezam bolul in baia de gheata si picuram cate o picatura de sirop in uleiul rece. Acestea se vor solidifica in contact cu uleiul. Mai departe combinam biscuitii maruntiti cu untul topit si amestecam bine, apoi punem primul strat de cheesecake in borcan, completand cu cateva fructe. Apoi mixam crema de branza cu mierea si completam borcanul. Decoram cu caviar de fructe de padure.