Desi nu prea fac inghetata in casa (pentru ca ai mei nu prea mananca si numai pentru mine, nu prea imi vine sa pregatesc), pot sa confirm a nu stiu cata oara ca este mult mai buna decat cea cumparata. Vorba mamei: se vede ca este facuta in casa, ca nu este apoasa, are cremozitate si consistenta. Daca sunteti consumatori de inghetata, chiar va recomand sa o pregatiti acasa, cu diverse fructe si ce va mai place voua!Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.

Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.

La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam cu o paleta.

Ciocolata o rupem bucatele, o punem pe baie de aburi si o topim. Luam ceva mai mult de o treime din crema, adaugam ciocolata topita, ciocolata snickers rupta bucatele si amestecam cu o paleta.

In restul de crema punem ciresele, amestecam sa fie omogene.

Intr-o caserola, punem inghetata de ciocolata, o nivelam, apoi o punem pe cea cu cirese si o nivelam.

Acoperim caserola de inghetata cu capac si o dam la congelator.

Alunele pralinate:Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.

Adaugam alunele in zaharul caramelizat, le amestecam bine, apoi luam de pe foc si le rasturnam pe o bucata de hartie de copt.

Le lasam sa se raceasca bine, apoi le maruntim in robotul de bucatarie.

Inghetata o scoatem din congelator cam cu 20-30 de minute inainte de servire.

Punem in cupe, presaram alune pralinate si servim.

Sa aveti pofta!