Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat. Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt.

Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor. Albusurile se adauga intr-un bol mare, cu putina sare si se mixeaza cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, 2-3 minute, pana se formeaza creste tari. Se transfera intr-un bol. In bolul in care au fost batute albusurile, se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul, untul topit, vanilia (doar semintele, daca se foloseste pastaie) si se mixeaza cu mixerul, la viteza medie, 2-3 minute. Se adauga treptat laptele si faina si se mixeaza la viteza cea mai mica pana devine o compozie omogena. Se adauga albusurile si se amesteca usor cu o spatula din silicon pana la omogenizare.

Se incalzeste putin unt intr-o tigaie mare cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu spre mic. Se adauga compozitia si se lasa 3 minute, apoi se adauga stafidele scurse de alcool. Se mai lasa 5 minute sau pana cand baza clatitei este aurie si usor ferma. Se presara putin zahar brun deasupra.

Folosind o spatula, se divide clatita in 4 sferturi si se intoarce fiecare sfert cu grija, adaugand si putin unt in tigaie.

Se gateste 3-4 minute. Folosind doua furculite sau spatule, se rupe clatita in bucati de marime potrivita. Se adauga 2 linguri de unt si 2 lingurite de zahar brun, se seteaza focul la mediu spre mare si se amesteca usor, pana cand bucatile se caramelizeaza si devin aurii.

Se serveste imediat cu sos de mere/ gem si pudrata cu zahar.