M-a lovit asa o pofta sa framant niste aluat, m-am uitat prin ograda sa vad daca am ce-mi trebuie sa incropesc ceva de framantat. Am facut inventarul, am vazut ca am cam ce-mi trebuie si m-am apucat sa framant niste placintele sau cornuri sau ma rog ceva bun, zic eu, ca oricum la ora asta n-are cine sa ma contrazica......:))))Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi am turnat peste faina, oua, smantana, am omogenizat si la final, am adaugat untul topit.

Am framantat bine cca. 20 min si apoi am lasat sa creasca 1 ora. Dupa care am intins bucati dreptunghiulare, peste care am intins gem de zmeura, am presarat nuca taiata grosier, am intins pe jumatate din dreptunghi, am rulat partea cu gem si am lasat o portiune pe care am franjurat-o, am adus franjurile deasupra peste rulou, apoi am rulat in forma de spirala si am format placintelele. Am obtinut 7 placintele, unele mai mari, altele mai mici, ca n-am stat sa cantaresc aluatul sa-mi iasa toate la fel. Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou si le-am mai lasat sa creasca cca 10 min, apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cand au inceput sa se rumeneasca deasupra, sunt gata. Eu am mancat una sa fierbinte, ca asa-mi place.....