Am pregatit acest tort pentru trecerea dintre ani .... 2017-2018. Va doresc sa aveti un an nou fericit, un an in care sanatatea sa nu va lipseasca si tot ce va doriti sa se implineasca! La multi ani! >:D< :-*Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca usor. Faina, nuca si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se taie in doua.

Blatul 2: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Se adauga otetul si se mai mixeaza putin. In aceeasi tava in care s-a copt primul blat se coace si acesta. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge bine cu unt. Se toarna spuma, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 110-120 de grade cu usa intredeschisa usor, timp de 1 ora - o ora si zece minute. Trebuie sa fie crocant blatul si casant. Se lasa sa se raceasca in cuptor apoi se scoate cu grija din tava.

Crema de vanilie: Ouale se amesteca cu zaharul pudra vanilat, se adauga si faina si se omogenizeaza. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se toarna peste crema de oua amestecand continuu. Se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase ca o budinca. La final se adauga si esenta de vanilie. Cand se raceste crema se incorporeaza si mascarpone.

Jeleul de fructe: Intr-o craticioara se pun fructele de padure, se adauga zahar dupa gust si se toarna apa. Se lasa sa fiarba usor si cand incepe sa dea cateva clocote, se toarna amidonul dizolvat in apa. Se amesteca continuu pana se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat cu nuca. Se une cu jumatate din jeleul de fructe de padure si se da la rece pentru cca 30 de minute. Se intinde peste jeleu jumatate din crema de vanilie apoi se asaza blatul de bezea. Se unge cu restul de jeleu si se da din nou la frigider pentru 15 minute. Se une apoi cu restul de rema de vanilie si se pune deasupra blatul al doilea cu nuca. Se da la rece pana la ornare.

Smantana pentru frisca si frisca lichida se mixeaza pentru inceput la viteza mica apoi se adauga zaharul pudra vanilat si se mixeaza la viteza mai mare pana se intareste. Se unge tortul cu frisca pe toata suprafata acestuia.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa sa se tempereze usor apoi se toarna peste tort, lasand sa picure si pe laterale. Se orneaza cu moatze defrisca, se adauga fructele, sticksurile de ciocolata .... se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!LA MULTI ANI! >:dDiametrul tavii folosite este de 26 m. Blatul de bezea se poate coace si in tava cuptorului, desenand pe hartia de copt un cerc de dimensiunea tavii folosite la primul blat si se umple acest cerc cu bezeaua. Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.