Uneori, din lipsa de timp, suntem nevoiti sa preparam ceva rapid cu ce ingrediente avem la indemana. Cum ne plac mult pastele si cum mai aveam in casa niste taitei (care-mi plac mai mult decat orice alte paste) m-am gandit sa fac rapid un preparat, adaugand ceea ce mai era in frigider (unt, cascaval, kaiser...). Ceea ce a iesit ne-a placut foarte mult, pentru ca a fost foarte gustos si satios. Chiar merita sa preparam astfel pastele, din cand in cand, mai ales cand nu prea avem timp...

Cat timp se fierb taiteii (8-9 minute) in apa clocotita cu sare, se razuieste cascavalul pe razatoarea mica si se feliaza subtire kaiserul.

Cand taiteii au fiert, se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.

In tigaia incinsa se toarna doua linguri de ulei si apoi se pune untul feliat subtire, ca sa se topeasca mai usor.

Se perpelesc usor in untul topit, feliutele de kaiser si apoi se adauga taiteii fierti si scursi bine de apa. Se mai lasa tigaia la foc mediu timp de 2-3 minute, dupa care se adauga cascavalul razuit.

Se amesteca usor si cand cascavalul s-a topit si s-a integrat in celelalte ingrediente, se ia tigaia de pe foc si preparatul poate fi servit.

Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare. Pentru ca untul sa nu se arda si sa capete un gust rau, trebuie sa adaugati in tigaie doua linguri de ulei de floarea soarelui. Taiteii se tin in tigaie, pe foc, doar cat sa se imbibe cu grasimile (unt si ulei). Adaugati cascavalul razuit, la sfarsit. Lasati tigaia pe foc, amestecand usor, pana ce cascavalul se topeste si adera la celelalte ingrediente. Nu este nevoie sa adaugati condimente, pentru ca ingredientele, kaiserul in mod special, au tot ce le trebuie pentru un gust bun al mancarii.